Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Met twee volle festivaldagen, vijf verschillende stages en 125+ artiesten heeft Elektrum Festival zich afgelopen weekend van haar beste kant laten zien. Ruim 23.000 bezoekers namen in het herfstzonnetje (en met af en toe een regenbui) afscheid van een uitstekend festivalseizoen. Het festival kende vele hoogtepunten, maar de bezoekers raken niet uitgepraat over de sfeer bij de Uiltje Classics stage.

LEES OOK: Elektrum Festival sluit uitstekend festivalseizoen waardig af met enorme show

Tijdens het hele weekend waren er op Elektrum veel bijzondere acts te zien. Op beide dagen was er een indrukwekkende The Elektrum Show, waarbij het publiek werd getrakteerd op een overdaad aan lasers in combinatie met vuurwerk, licht en de hardste tracks. Daarnaast was er nieuw talent te bewonderen in de Boombox (zoals de pas 13-jarige Miss Isa) en stonden er een aantal verrassende B2B’s op de mainstage, uptempo stage en de raw outdoor. De stage die er qua sfeer echter met kop en schouders bovenuit stak, was de Uiltje Classics stage.

Volop sfeer in de Uiltje Classics 

Je kon dit weekend bijna niet om de Uiltje Classics heen. De stage stond precies in het midden van het festivalterrein, waardoor je er gemakkelijk even naar binnen liep wanneer je richting het foodcourt of de toiletten ging. Met de meerdere ingangen nodigt de stage echt uit om even een kijkje te nemen. 

Wie binnenliep, kwam terecht in een warm bad van sfeer en nostalgie. Langs de randen van de vloer waren diverse verhogingen en kisten geplaatst om op te staan, zodat iedereen de DJ achter de booth kon zien. Als dat nog niet hoog genoeg voor je was, gaven verschillende trappen je toegang tot een verhoging. Wie daar stond, had niet alleen een prachtig zicht op de rest van het festivalterrein, maar ook een schitterend zicht op het bruisende classics podium.

 

Elektrum festival Uiltje classics stage

Talloze klassiekers door de speakers

Op de zondag waren talloze tracks te horen die je tegenwoordig niet zo vaak meer door de speakers hoort knallen. Zo draaide classics held Jones, die we laatst nog in PLAFONDDIENST spraken over zijn liefde voor klassiekers, ‘Gunz 4 Hire – Bolivia’. Ook Deetox stond dit weekend na lange tijd weer op het podium. Tijdens haar set kwamen ware raw klassiekers zoals ‘The Machine & The Geminizers – Godcore’ voorbij. 

Toen de zon onderging, werd de muziek in de Uiltje Classic stage nog harder. Van de kou was niets meer te merken – iedereen gooide bij elke drop gewoon de armen nog hoger de lucht in. Crypsis, E-Force en Regain zorgden voor flink wat muzikaal geweld op het midden van het festivalterrein. Bij E-Force mocht dé klassieker ‘Seven’ natuurlijk niet ontbreken en Crypsis koos voor Minus Militia-tracks als ‘Till 8 In The Morning’ en ‘Reign Supreme’, waarbij de vuisten je om de oren vlogen. Regain ging vanzelfsprekend voor tracks zoals ‘This Is Regain’, en het publiek schreeuwde luidkeels mee.

“Samen hebben wij dit prachtige festivalseizoen afgesloten!” 

Ben jij ook nog steeds aan het nagenieten van het weekend? En kan je niet wachten om volgend jaar weer vooraan te staan bij de classics? De volgende editie van Elektrum festival vindt plaats op 12 en 13 oktober 2024. Op dinsdag 17 oktober 19:00u komen er een beperkt aantal Super Early Bird tickets beschikbaar via de website van Elektrum Festival. Onder alle kopers worden twee Weekend VIP tickets voor Intents Festival en WiSH Outdoor verloot.

Afbeeldingen via Facebook-pagina Elektrum

Reacties

  • ZELECTER 16 oktober 2023 - 18:38

    a love letter to the classics <3

    Quote
  • Stagemanager aka owner of Pauls Beukpaleis 16 oktober 2023 - 19:25

    Als stagemanager van deze area enorm trots. De vibe was 2 dagen super en van alle artiesten enorme geweldige feedback gekregen! Op naar 2024

    Quote

Reageren