Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Eerder zagen we al op de socials van Q-dance mysterieuze berichten die te maken hadden met de datum 12 juni en de letter ‘V’. Nu is het dan toch eindelijk bekend waar het mee te maken heeft, want Clockartz komt met hun allereerste album.

LEES OOK: Q-dance lanceert IMPAQT 2019 line-up

De mannen van Clockartz hebben enorme stappen gemaakt in hun carrière en zijn dan ook te vinden op meerdere grote evenementen. In de afgelopen jaren hebben ze veel grote tracks gemaakt, maar nog nooit een album… Daar komt gelukkig verandering in! “Er was niet echt een moment dat we hebben besloten een album te maken”, vertellen Konstantin en Sebastian. “Op een gegeven moment zaten we in een flow in de studio en beseften we dat we eigenlijk bezig waren met een heel album. Alle tracks die we hebben gemaakt, vertellen samen een prachtig verhaal. Ze passen goed bij elkaar en het zou dan ook geen zin hebben om ze los te releasen.”

Het splinternieuwe album zal uitgebracht worden op Q-dance Records. “Wij denken dat onze muziek past bij de visie van Q-dance. We hebben de tracks laten horen en vanaf het begin waren ze enthousiast. Vanaf dat moment hebben we plannen gemaakt”, aldus Clockartz. Het album bestaat uit 100% Clockartz: geen samenwerkingen en geen remixen, die samen één verhaal vormen. “Je hebt de ene track nodig om de andere te begrijpen.”

De titeltrack is het eerste hoofdstuk van het verhaal en staat voor het ontwaken van het album: “Deze track duurt 7 minuten en de première ervan is erg speciaal voor ons. Er waren maar een aantal mensen die van ons album afwisten. Deze eerste track bevat elementen en sfeer die ons album representeren.” Sommige nummers op het album zullen instrumentele elementen hebben: “We hebben niet de intentie hits te maken, we willen goede tracks maken.” 

“De eerste grote show wordt IMPAQT”

Eerder kondigde Q-dance al een gloednieuw evenement aan, namelijk IMPAQT. Tijdens de bekendmaking van de line-up hiervan, viel de mysterieuze – en toen nog onbekende –  ‘V’ op bij veel fans. “We hebben een goed gesprek gehad met Q-dance over ons album en hoe de show eruit zou komen te zien. Zij vertelde ons hun plannen over IMPAQT en wij denken dat we hier goed samen kunnen komen. Niet alleen de line-up is goed, maar ook gaan ze met dit nieuwe evenement shows naar een nieuw level tillen. Wij denken dat ons album het beste gepresenteerd kan worden in zo’n show. We kijken er ontzettend naar uit!”

Ook gingen er al berichten rond op sociale media over een mysterieuze ‘V’, een nieuwe act op IMPAQT. “We kunnen hier nog niet teveel over vertellen. Maar we willen met deze act creatiever zijn en meer interactie creëren op het podium. Hoe we dat gaan doen zie je in september…” 

Clockartz komt met hun allereerste album: ‘Chord V’

Het debuutalbum van Clockartz zal uitkomen op Q-dance Records, wanneer dit zal gebeuren is nog niet duidelijk. Wel kunnen we dus een unieke show van ze verwachten op het nieuwe Q-dance evenement IMPAQT.

Omslagfoto via Facebook-pagina Clockartz

Reageren