Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Sinds deze week is Clockartz de nieuwste aanwinst van het I AM HARDSTYLE-label. Afgelopen jaar verliet Konnie de hardstyle act en gaat Sebastian sindsdien solo verder, met veel nieuwe muziek en ambitie voor de komende jaren: “Trots om deel uit te maken van deze familie.”

LEES OOK: “We hebben goede hoop dat de Decibel poorten deze zomer weer open gaan”

Clockartz begon in 2013 bij The Magic Show, waar hij later een eigen platform kreeg met Delirium Music. Niet zo lang geleden scrolde Seba door Instagram en vanaf daar ging er spontaan een balletje rollen. “Het is best een grappig verhaal”, begint Sebastian te vertellen. “Ik kwam een story van Brennan Heart tegen en realiseerde ik me dat ik een paar minuten geleden een bijna voltooide versie van ‘Falling To Pieces’ naar mijn Dropbox had geüpload, om het aan wat vrienden te laten horen. Ik dacht: ‘Waarom stuur je dit ook niet rechtstreeks naar Brennan Heart?’ Fabian reageerde meteen en vroeg me of ik ergens getekend ben. En daar is het allemaal begonnen.”

Clockartz: “Ik voel me sterker dan ooit”

Na jaren van een eigen label runnen, voegt Clockartz zich bij de I AM HARDSTYLE-familie. “Ik heb veel dingen geleerd over de muziekbusiness en de hardstyle scene in het algemeen, omdat ik voor zoveel dingen moest zorgen. Maar ik denk dat de grootste verandering voor mij is, dat ik me weer wat meer op mijn muziek kan concentreren en niet in mijn eentje aan een release kan werken, maar als team.”

Sinds Sebastian alleen met Clockartz verder gaat, merkt hij dan ook een verschil in werkwijze. “Ja, het is anders. Beide situaties hebben voor- en nadelen. De eerste maand was het nogal vreemd om altijd alleen in de studio te zijn en alleen de verantwoordelijkheid over mijn carrière te dragen. Maar nu ben ik er echt aan gewend en voel ik me sterker dan ooit.” En deze kracht werd meteen gebruikt voor nieuwe muziek.

PRE-SAVE: Krijg ‘Falling To Pieces’ als eerste in je bibliotheek op Spotify, iTunes of Deezer

Want Clockartz maakte overuren de studio. “In de afgelopen 3 jaar was ik echt mijn eigen geluid aan het ontwikkelen. Van funky tot rauw, van orkest tot trancy. De laatste tijd vind ik het heerlijk om al die verschillende stijlen met elkaar te combineren, en ik denk dat je dat van mij kunt verwachten.” Ondertussen heeft hij al meerdere keren gesproken met zijn collega-DJ’s bij het label, maar Seba kan nog niets vertellen over een eventuele collab. “Oh ja, ik vind de sfeer bij de jongens al erg leuk en ik kan niet wachten om ze in Nederland te bezoeken! Voor nu kan ik je vertellen dat ik er erg naar uitkijk om met hen samen te werken, hehe.”

Een Sunset Sessions uitbreiding..?

Sinds de hele lockdown legt Clockartz zijn sets vast op video op de meest prachtige plekken: Sunset Sessions. Ja, de situatie in de hele wereld is duidelijk vreemd voor ons allemaal. Tijdens de lock downs zag ik dat steeds meer artiesten thuis live sets deden. Ik wilde iets heel speciaals en unieks doen, en daarom ben ik begonnen met de Sunset Sessions. Het is erg leuk om die livesets samen met mijn team te maken. U kunt zeker meer verwachten! Misschien een I AM HARDSTYLE-special?”

‘Falling To Pieces’ wordt de 1e track van Clockartz op I AM HARDSTYLE

Deze week verschijnt de eerste track van de Italiaan op I AM HARDSTYLE: ‘Falling To Pieces’. Een track met een bijzondere gedachte. “Ik wil dat als je naar het nummer luistert, je de huidige wereldsituatie erop weerspiegelt. Dat onze passies, tradities en dingen die we graag doen langzaamaan “als puzzelstukjes in elkaar vallen”, als we niet snel iets gaan veranderen. Mijn muziek zal zeker wat nieuwe vibes toevoegen aan de I AM HARDSTYLE-familie. Zoals je waarschijnlijk weet, speel ik graag met verschillende stijlen. Soms behoorlijk hard en duister met trancy-invloed, funky of zelfs filmisch met opzwepende melodieën.”

Clockartz kijkt dan ook met vol vertrouwen naar wat de toekomst zal brengen. Ik ben trots en excited om nu deel uit te maken van I AM HARDSTYLE. We hebben allemaal wat meer geduld nodig totdat de zaken weer normaal worden, maar als de tijd daar is, zullen we feesten als nooit tevoren!”

‘Falling To Pieces’ van Clockartz zal op donderdag 25 februari uitgebracht worden op I AM HARDSTYLE. Pre-save de track op alle beschikbare portals om het als eerste te kunnen horen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Clockartz

Reageren