Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is al een tijdje bekend, maar nu begint er toch echt vaart in te komen. Code Black kwam namelijk gisteren met meer informatie over zijn nieuwe album. In plaats van in één keer de hele rits te releasen, zal het album tot het einde van het jaar in verschillende delen uit worden gebracht. Met als kers op de taart het volledige Code Black album, dat vlug daarna uit zal verschijnen.

Afgelopen zomer vertelde Corey Soljan, beter bekend als Code Black, dat ook hij bezig is met een album. In de video vertelt hij onder andere dat binnen één maand de eerste preview online zou komen. Maar deze liet nog even op zich wachten en in die tijd kwam alleen de collab met Brennan Heart en Jonathan Mendelsohn ‘Broken’ online – die verscheen op het album van Brennan Heart zelf. Gisteren kwam dan eindelijk het hoge woord eruit en poste de Australische dj een video op zijn social media met een verklaring omtrent zijn album.

Het nieuwe Code Black album krijgt verschillende thema’s

“Het album zal gereleased worden in verschillende EP’s, die allemaal een eigen thema krijgen”, vertelt Code Black. “De eerste EP bestaat bijvoorbeeld alleen maar uit samenwerkingen. Zo heb ik tracks gemaakt met artiesten als Wasted Penguinz, Crisis Era, Da Tweekaz, Adrenalize en Sub Sonik, die hier allemaal op zullen verschijnen.” Op de rest van het album zal dus even gewacht moeten worden, maar een vervolg zal al snel verschijnen. “De overige ep’s zullen gedeeltelijk naar buiten komen, in verschillende delen vanaf nu tot het einde van het jaar. Gelijk daarna zal het hele album uitkomen.”

We mogen dus een hoop nieuwe muziek van Code Black verwachten. Want naast zijn eigen album – waarvan de releasedatum en titel nog niet bekend is – is hij namelijk ook nog eens bezig met een andere productie. Gisteren bevestigde Audiofreq, zijn compagnon van hun gezamenlijke act Bioweapon, dat er ook een gloednieuw album van het duo aan zit te komen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-BASE

Reageren