Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het hardstyle duo Crisis Era heeft bekendgemaakt dat ze afstand willen nemen van hardstyle. Zo hebben ze alle posts van hun Instagram account verwijderd en zijn ze begonnen met ‘The New Era’. 

De mannen van Crisis Era zijn al vanaf 2011 bezig in de hardstyle sene. In deze tijd heeft het duo talloze releases gehad en op de grootste festivals en evenementen mogen staan. Nu hebben ze bewust besloten om afstand van de hardstyle scene te nemen, zodat ze kunnen produceren waar ze zelf gelukkig van worden. Via een forum op Reddit reageerden ze als volgt:

“De herhalende structuur in HS is natuurlijk goed voor DJen, en tracks die gedraaid worden door grote DJs doen het beter, dan worden de artiesten ook groter, krijgen ze meer geld en bla bla bla… Ik snap het. We verlaten de hardstyle niet om naar een ander genre te gaan, maar we vinden dat we ons moeten afzonderen om welke BPM, welke structuur en welke flow dan ook kunnen maken. Zo maken we het leuk voor onszelf en voor jullie. 

We hebben altijd gehouden van donkere, melancholische underground vibes, en dat is wat we ook nog steeds zullen maken. We zullen ook nog steeds 150 BPM knallers uitbrengen, maar ook mooi klinkende melodische stukken die niet bedoeld zijn voor DJen. Door het afstand nemen van de scene, maken we onszelf vrij van enig schuldgevoel gerelateerd tot het genre.“

“Welke BPM, welke structuur en welke flow we ook maar willen“

Crisis Era zal dus niet de hardstyle verlaten voor een ander genre, maar zal simpelweg uitbrengen wat ze zelf willen. Dit zou dus op 150 BPM kunnen zijn, maar ook op een lager en melodieuzer tempo. Voor meer informatie, kun je de Instagram van het duo in de gaten houden.

Afbeeldingen via Facebook-pagina Crisis Era

Reageren