Hard News
Door Hard News

Vrijwel iedere hardstyle fan kan zich het album Music Made Addictz, het debuut-album van D-Block & S-te-Fan, maar al te goed herinneren. Dit album zond een schokgolf door de scene en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een belangrijke pion bij het globaliseren van hardstyle. Onlangs maakte het duo een soft-return, ze zijn namelijk nooit echt weggeweest, met hun track ‘Angels & Demons’. Deze plaat werd enorm goed ontvangen en schijnbaar smaakte dit naar meer. Want het duo kwam afgelopen maand met de aankondiging dat ze bezig zijn met een gloednieuw album, genaamd Antidote, dat al op 12 september uit zal komen. Voor ons een reden om de heren te verrassen met een bezoek.

Dag heren, goed om jullie een keer te spreken. Het kwam best plotseling, de aankondiging van jullie album. Hoe voelt dat, om weer met een album te komen na zo’n lange tijd sinds ‘Music Made Addictz’ en ‘Rockin Ur Mind’?
We zijn super trots op Antidote! Het is echt een album van ons geworden, mede door de lading die het voor ons kreeg gedurende het maken. Daarnaast; Je werkt er een jaar hard aan, en eindelijk is het daar. Dat is een geweldig gevoel. Dat het plotseling lijkt te komen is ook wel een beetje onderdeel van de strategie, al was het wel moeilijk om ons mond erover te houden haha.

Er wordt gesproken over een soort van return van D-Block & S-te-Fan. Klopt dit volgens jullie?
We zijn altijd wel Hardstyle blijven draaien en maken, en dus eigenlijk nooit weggeweest, maar we snappen wel heel goed wat mensen ermee bedoelen. We hebben onszelf de ruimte gegeven om met DBSTF ook andere muziek te maken, en de afgelopen jaren hebben we daar heel veel aan gehad.

Als je in de Hardstyle scene zit wordt er binnen de kaders heel veel van je verwacht, ondanks dat het vrij ingekaderd is wat er aan mogelijkheden zijn. Door even uit die kaders te stappen met DBSTF werd het ons steeds meer duidelijk dat we met Hardstyle na 10 jaar niet meer steeds het wiel opnieuw moesten uitvinden. Gewoon lekker maken wat goed voelt, en terug naar de core van wat Hardstyle voor ons is.

12 september komt ‘Antidote’ uit. Wanneer en waarom kwam het idee voor een album?
Nadat we door dit besef weer aan de slag gingen, leek de muziek als vanzelf uit ons handen te komen. We maakten Angels & Demons, 2 Silhouettes en Dreams in de eerste 3 weken. Toen hebben we besloten dat we ons gingen committen aan een album. Ondanks dat zoiets ontstaat moet je er op een gegeven moment wel druk op leggen, wat ten koste kan gaan van je creativiteit. We hebben uiteindelijk de keuze gemaakt omdat we het belangrijk vonden dit statement met Antidote te maken.

D-Block & S-te-Fan album

De titel van het album, ‘Antidote’, hint hier ook wel een beetje naar. Kunnen jullie vertellen wat de precieze gedachte erachter is?
Antidote is een heel breed begrip, en kan door heel veel mensen op een andere manier worden geïnterpreteerd. Voor ons betekend Antidote, dit album het ultieme tegengif dat onze liefde voor Hardstyle weer in volle glorie heeft hersteld. De passie en het plezier waarmee we 13 jaar geleden begonnen in de Hardstyle is weer helemaal terug. Er komt dus nog veel meer..

De titeltrack is ook al te beluisteren en roept bij vele fans nostalgische vibes op. Voert deze nostalgie de boventoon in het album, of gaan jullie juist heel divers?
Ons album is sowieso enorm divers. We draaien inmiddels alle tracks van het album, maar onze set wordt geen moment eentonig. Ook van de DJ’s die onze muziek hebben horen we dat ze soms wel 3/4 nummers draaien van ons. Dat doen ze niet als alle nummers dezelfde stijl hebben. Wat betreft nostalgie hebben we niet perse geprobeerd om dat in onze nummers te verwerken, dat is ook gewoon heel lastig. Wel denken we, doordat we los hebben gelaten dat alles maar nieuw en onontdekt moest zijn, dat sommige tracks wel links hebben met het verleden. Uiteindelijk is die 15 jaar Hardstyle die we inmiddels als bagage hebben ook een gedeelte van de inspiratie die je gebruikt om nieuwe tracks tot stand te brengen.

Zullen er ook invloeden van DBSTF in te horen zijn in het album?
Dat is lastig te zeggen, omdat we ons als DBSTF hebben ontwikkeld als artiesten, en dat uiteindelijk ook z’n doorslag heeft in D-Block & S-te-Fan. Maar dat zal dan op productioneel vlak zijn, want wat betreft de stijl is dat niet het geval. Alles op het Album is Hardstyle, en dat zal met D-Block & S-te-Fan ook altijd zo blijven. Dat is juist de reden dat we de twee namen hebben losgekoppeld!

We zagen op Facebook dat dit album 100% solo-tracks zal bevatten. Waarom deze keuze?
We waren wel al bezig met een aantal collabs, maar toen we voelde dat dit album echt onze Antidote was, onze zoektocht naar die passie van toen, wilden we het ook echt ons verhaal maken. We hebben de samenwerkingen daarom niet afgemaakt, maar zijn vol gegaan voor onze solo-tracks. Dit album laat echt zien waar wij staan op dit moment in de Hardstyle.

Betekent dit dat er voorlopig geen “Shiverz 2.0” zal komen?
De samenwerkingen waaraan we zijn begonnen gaan we zeker afmaken. We gaan ook een aantal nieuwe samenwerkingen opstarten. Of daar een Shiverz 2.0 bij zit is lastig te zeggen. Die track is een klassieker, dat ontstaat, dat kan je niet forceren. Wel gaan we weer een samenwerking met High Voltage maken, dus wie weet!

Op welke track zijn jullie het meest trots en waarom die?
De tracks zijn allemaal nog zo vers, dus daar is geen keuze in te maken. We zijn echt heel trots op alle tracks, en de cd! Doordat we ook bijna alle teksten zelf hebben geschreven, heeft elk nummer op zijn eigen manier wel een verhaal of persoonlijke lading. Angels & Demons was wel het eerste nummer van het album, en ook de eerste single die we uitbrachten, dus die track is momenteel wel het uithangbord van het album.

Wat is jullie mening over de staat van de hardstyle scene in Nederland? Welke invloed zal dit album hebben op de scene?
Hardstyle maakt al 15 jaar een enorm groot deel van ons leven uit. Het is echt een way of life. We kunnen zeker niet zeggen dat elke periode binnen die 15 jaar even tof was voor ons als liefhebbers, maar wij zijn geen Hardstyle. De fans zijn dat. Het enige wat wij kunnen doen is onze visie voor Hardstyle verwoorden in onze muziek, op ons album. Dat hebben we nu gedaan en wij zijn echt super blij met Antidote. Als de fans er ook blij van worden dan zijn wij de gelukkigste mannen op aarde!

Reageren