Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Voor het eerst in hun carrière beginnen de mannen van D-Block & S-te-Fan met een eigen live-act, genaamd ‘Ghost Stories’. Dit werd bekendgemaakt tijdens de line-up release van Reverze 2019, waar ook de première van de act zal plaatsvinden. Wij spraken Diederik en Stefan over de nieuwe act, hun 15-jarig jubileum en de toekomst van het duo. 

Het idee om met een allereerste live-act te komen kwam nadat de heren klaar waren met het album Antidote. Tijdens het creëren hiervan hebben ze hun liefde voor hardstyle weer helemaal teruggevonden. “En met name de hardstyle waar melodie en energie elkaar vinden. ‘Angels & Demons’ was voor ons een schoolvoorbeeld van waar hardstyle voor staat: mysterieuze thema’s, een filmische sfeer en een dikke bak energie.“ Door de goede reacties op deze track wilden Diederik en Stefan zowel de track als de video doortrekken in een vervolg, met als eindresultaat ‘Twilight Zone’. “En toen barstte letterlijk de bom! We hebben zitten brainstormen hoe we onszelf binnen deze stijl de ruimte kunnen geven om hier een vette experience omheen kunnen creëren. Zo zijn we op het idee van een audiovisuele live-act en de naam ‘Ghost Stories’ gekomen.“

“Wij zijn in het geheim al maanden in voorbereiding om deze live-act te lanceren“

De première van de allereerste D-Block & S-te-Fan live-act zal plaatsvinden tijdens de 14e editie van Reverze. De heren hebben speciaal voor dit evenement gekozen omdat ze al een 10-jarige geschiedenis met deze organisatie hebben. “We kunnen ons nog goed herinneren hoe we op onze eerste Reverze stonden, op een verrijdbaar podium en we door de spleten van het podium die ontzettend grote mensenmassa zagen.“ Het gesprek met Bass Events over het idee van de live-act werd dan ook erg goed ontvangen. “Het enthousiasme waarmee daarop gereageerd werd, als ook de visualisatie en de ideeën die daarbij loskwamen gaf ons meteen het gevoel dat dit het event moet zijn waar wij deze act voor het eerst zouden laten zien.“

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, menigte en concert

De naam ‘Ghost Stories’ geeft natuurlijk prijs dat de gelijknamige track gedraaid zal worden tijdens het optreden, maar dit betekent niet dat de mannen niet nieuwe muziek op de planning hebben staan. “We zijn momenteel met heel veel nieuwe tracks bezig voor de live-act, die zullen worden afgewisseld met de nummers die al in die sfeer door ons zijn gereleased. Dit alles in een halfuur-durende audiovisuele show.“ Meer over deze nieuwe tracks zal in de aanloop naar Reverze bekendgemaakt worden. De naam ‘Ghost Stories’ stond dus zowel voor de track als voor de live-act al erg lang op de planning. “Wij hebben die track gemaakt in samenspraak met Jonas Schmidt van Q-Dance en hebben de naam Ghost Stories aan de song gegeven om zo een soort ‘soft kick-off’ van de live-act te lanceren. Wij zijn in het geheim al maanden in voorbereiding om deze live-act te lanceren, de logo’s te ontwerpen, om nieuwe muziek te maken en om content rondom het visuele gedeelte te creëren.”

“Doordat het een exclusieve act is en we alleen mikken op grote events, moet het geheel staan als een huis“

In de trilogie van de tracks ‘Angels & Demons’, ‘Twilight Zone’ en ‘Ghost Stories’ komt het karakter Merel veelvuldig terug: het meisje speelt de hoofdrol in alle clips en beleeft alle ‘Ghost Stories’. Hoewel de mannen de trilogie met Merel hebben afgesloten, zal zij niet volledig van het toneel verdwijnen. “Ze zal in de visuals van de liveshow zeker ook naar voren komen en wellicht staat ze ineens op het podium tijdens onze show… alles is mogelijk! Het verhaal zal zich door de hoofdstukken van onze Ghost Stories gaan vertellen.” Teveel willen D-Block en S-te-Fan hier nog niet over verklappen, want dit moet je met je eigen ogen komen bewonderen. “Het is voor ons een project waarmee we een volgende stap willen zetten. Het is dan ook een zeer exclusieve act die maar op enkele events te zien zal zijn. We gaan echt all-in met Ghost Stories live en dat zal de bezoeker dan ook zeker ervaren.”

Het creëren van een live-act met zoveel achterliggende gedachten is een behoorlijke hoeveelheid werk. Hoewel het een lange lijst is, vinden Diederik en Stefan het dankbaar werk. “Doordat het een exclusieve act is en we alleen mikken op grote events, moet het geheel staan als een huis. Dit kost heel veel tijd, maar dat gaat de bezoeker dan ook dubbel en dwars terugzien en horen op Reverze!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan

“We hebben echt momenten gehad dat we niet zeker wisten of hardstyle nog wel voor ons was“

Naast het feit dat er een nieuwe live-act van het duo aankomt, is 2019 om nog een andere reden speciaal voor D-Block & S-te-Fan: het kenmerkt namelijk hun 15-jarig jubileum. “Het grootste hoogtepunt uit onze carrière is wel dat we na 15 jaar nog dagelijks plezier hebben in wat we doen, relevant zijn gebleven door alle jaren heen en de passie voor hardstyle ook vandaag nog tot in onze tenen voelen. We hebben echt momenten gehad dat we niet zeker meer wisten of hardstyle nog wel voor ons was, maar sinds we 2 jaar geleden begonnen zijn aan Antitode zitten we in een ongelofelijke high.” Diederik en Stefan kijken dan ook nergens slecht op terug. “We geloven heel erg dat pieken en dalen horen bij het leven en dat het je ook tot mooie inzichten brengt. Dus zelfs als er een periode is die wat minder was dan haal je daar ongelofelijk veel positieve dingen uit.”

Met Ghost Stories LIVE wordt het jubileum van de heren knallend ingeluid, maar hier blijft het echter niet bij. “Keep an eye out on our socials! Er komt teveel aan om te vertellen!”

Reverze – Edge of Existence zal op zaterdag 23 februari 2019 plaatsvinden in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. De kaartverkoop start 5 november 2018 om 19:00, via de officiële website van het evenement.

20180225-Rossumedia-Reverze-0137-7746.jpg

Afbeeldingen via Facebook-pagina D-Block & S-te-Fan

Reageren