Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Nu het anthem van Defqon.1 – Maximum Force bekend is gemaakt, begint het bij de meesten van ons te kriebelen. Met een anthem komen namelijk de echte festivalgevoelens weer naar boven: een gevoel in je buik dat je onmogelijk kan negeren. Maar, zoals een groot voetballer ooit zei “Ellek voordeel, heb z’n nadeel.” Want je kan de gekte van Defqon niet ervaren zonder daar iets voor te doen. Direct als je bij het festival naar binnen wilt, word je al getest: je moet de beruchte brug over.

LEES OOK: “Project One verantwoordelijk voor Defqon.1 anthem – Maximum Force

Velen van ons hebben de brug getrotseerd en de meesten van ons zullen zich de tijd nog herinneren dat er geen brug voor bolderkarren of koffers was. Het goede nieuws is dat Defqon.1 weer dichtbij is nu de brug er weer staat. Misschien denk je dat het wat vroeg is, maar wij hardstyle-liefhebbers zijn niet de enige die de gruwelbrug moeten oversteken. 18 mei begint Opwekking en daar wordt ook gebruik gemaakt van de brug. Na Opwekking en Defqon.1 zullen ook de festivalvoetjes van Lowlands-bezoekers aan de klim mogen beginnen. Hopelijk geeft het feit dat je niet de enige bent die de beproeving moet doorstaan je kracht, hoop en innerlijke rust. Gedeelde smart is halve smart.

De Defqon.1 brug is weer opgebouwd

Ook al is de brug een zware taak met al je tassen en andere rotzooi, probeer te onthouden waar je het voor doet: een weekend vol muziek, gezelligheid, vrienden en bier! Dat verlicht het leed ontzettend. Realiseer je ook dat er tijden waren zonder de platte brug voor karren en koffers. Tel dus uw zegeningen, want ‘vroeger’ was het veel zwaarder. Daarnaast hoort de brug er ook een beetje bij: het is een rot-brug, maar wel onze rot-brug.

Omslagfoto via Partyflock

Reageren