Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

“Those who can’t dance, blame it on the music.” Dat is dit jaar ab-so-luut niet het geval: want naast dat er na 2 jaar corona eindelijk weer gedanst mocht worden, hebben de Hardstyle artiesten sindsdien meer tracks dan ooit tevoren uitgebracht. Waaronder de nominaties voor de Beste Tracks van de Hardstyle Awards 2022.

LEES OOK: Breng nu je stem uit op de beste track van het jaar

De artiesten hebben de tijd dat de evenementenwereld tussen 2020 en 2022 op slot zat effectief (en volop) benut. Er was simpelweg geen dansvloer (met uitzinnig publiek) om nieuwe muziek voor te draaien – veel producers besloten daarom een groot deel van hun platen te bewaren voor een betere tijd.

Die tijd is gekomen: tot nu toe zijn er namelijk dit jaar al meer dan 5400 platen in de hard dance uitgebracht. Dat zijn er gemiddeld 103 (!) platen per week – van iedereen die onder andere Hardstyle heeft uitgebracht. Maar wanneer we op basis van downloads op Hardstyle.com, streams op platformen als Spotify en andere zaken erbij pakken en hieruit de beste track per artiest pakken, dan komen we uit op de onderstaande Top 10 van dit jaar.

De genomineerden voor Best Track of 2022 (alfabetische volgorde)

Brennan Heart & Wildstylez – WKND!
D-Sturb & Nolz – Vault Hunter
Da Tweekaz & Warface – Intents HighScore (Official Intents Festival 2022 Anthem)
Ghost Stories (D-Block & S-te-Fan) – Primal Energy (Haunted Grounds)
Gunz For Hire ft. Ava Silver – Firestone
Headhunterz & Vertile – Before I Wake
Rebelion – City Lights
Sickmode & Rooler – CLUB BANGER
Sub Zero Project – Renaissance Of Rave
TNT – OMG

Aantal collabs en solo’s in balans: 5 om 5

Goed om te weten is dus dat iedere artiest maximaal 1 nominatie per categorie kan hebben. Dit heeft verschillende redenen: stel je bent een fan van Rebelion, dan sta je voor een onmogelijke opgave wanneer je moet kiezen tussen ‘City Lights’ en de collab met Vertile genaamd ‘Simulation’. Bovendien raken de stemmen voor Rebelion in dit geval versplinterd: in deze opzet kan je maar wedden op 1 paard en dat is (volgens de statistieken) het beste paard van stal.

Muziek heeft grote invloed op het gevoel en daarom doet Hardstyle zoveel met ons: er gebeurt namelijk iets op de dansvloer wanneer de DJ nét die ene plaat draait. Het zou dus goed kunnen dat voor jou ‘Simulation’ gevoelsmatig voor jou de beste track zou kunnen zijn. Dat begrijpen we, want het ook binnen de redactie zijn er een aantal die dit beamen. Toch is voor dit jaar de data leidend geweest: zo kunnen zo veel mogelijk artiesten hun hit bekroond zien worden met een award.

Stem op jouw favorieten voor de Hardstyle Awards 2022

Op de website van hardstyle-awards.com/vote vind je alle genomineerden per categorie: breng dus voor dinsdag 6 december je stem uit. Welke plaat verdient volgens jou de titel Best Track of 2022?

Reageren