Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Na een jaar van losse releases, waaronder ‘Alone’ en ‘Too Far Gone’, is het voor DEATH CODE nu tijd om zijn eerste EP uit te brengen. Die droom realiseert de Amerikaanse DJ vandaag met BEYOND CIPHER, een EP waar vier nummers op te vinden zijn. 

LEES OOK: EZG combineert rappen en hardstyle als geen ander 

De EP BEYOND CIPHER bestaat uit vier verschillende tracks: ‘Love Stolen’, ‘Runaway’, ‘Echoes’ en ‘Fading’. In alle nummers heeft DEATH CODE die typerende combinatie weten te bereiken van de Europese hard dance kicks en zijn invloeden uit de Amerikaanse metal sounds. De EP wordt uitgebracht op het label THERACORDS LABS.

DEATH CODE over BEYOND CIPHER

“BEYOND CIPHER is a high-octane experience that pushes boundaries, ignites emotions and defies genres, leaving you exhilarated and craving for the adrenaline infused journey once more,” vertelt DEATH CODE zelf over zijn EP.

BEYOND CIPHER is dan wel de eerste EP die Sergio Garcia onder zijn alias DEATH CODE uitbrengt, maar het uitbrengen van muziek is voor hem niets nieuws. Onder zijn oude alias SKELLISM draait hij al een aantal jaar mee in de muziekwereld. In die periode draaide hij op grote feesten en festivals, zoals Defqon.1 Australia, Tomorrowland en Bootshaus.

Tegenwoordig streeft de Amerikaanse DJ er meer naar om een combinatie te maken tussen hardstyle en metal. Eerder bracht hij al nummers uit op GEARBOX Digital, Scantraxx en BASSCON RECORDS. Ook de rest van 2023 ziet er veelbelovend uit, met de release van zijn eerste EP en samenwerkingen met een aantal harde acts die we de komende maanden nog mogen verwachten.

BEYOND CIPHER

Reageren