Juno Coolen
Door Juno Coolen

”Are you ready for this year’s Supremacy revolt? Prepare for the team up of two of the greatest artists in our history. Triumph will be the outcome. Make all the noise you can for…. War Force!!!!”

Afgelopen zaterdag stond de derde editie van Supremacy op het programma en had Art of Dance opnieuw een primeur. Voor het eerst trad War Force op, de samenwerking tussen Warface en E-Force. Door de komst van verschillende nieuwe live-acts was het de vraag of War Force wel iets toe te voegen had. Hard News was erbij en deelt haar ervaring.

Anthem
Om 01:30 uur was het dan zover, War Force stond onder luid applaus en gejuich klaar voor hun eerste optreden. De heren verschenen in jasjes waar het War Force logo groot op te zien was. De toon werd direct gezet door het anthem ‘Triumph’, waarvoor War Force zelf verantwoordelijk is. Tijdens deze track steeg de DJ-booth op achtervolgd door enkele ‘vuurpijlen’ en belandde deze in midden in het publiek, wat zorgde voor een flinke dosis extra sfeer. Kort hierna vloog de DJ-booth weer terug naar zijn oorspronkelijke plek en de act vervolgde hun set met flink wat nieuwe tracks.

war force supremacy
Gas geven

Zoals we kunnen verwachten van een nieuwe act met zowel Warface als E-Force, beloofde het vervolg van de set veel goeds. De unieke combinatie van screeches en kicks zorgde ervoor dat het publiek compleet uit zijn dak ging. Zo werd ‘Disphoria’ gedraaid, wat een collab is tussen het duo voordat ze War Force vormden. Ook werden ‘Devastation’ en ‘Break your Ankles’ gedraaid, waar het publiek goed los op ging. Het duo was in vorm en gaf alles achter de decks. Richting het einde van de set kregen we nog ‘Reloaded’ te horen.

Hardcore
Het is geen onbekend fenomeen, en al helemaal niet bij een set van Warface, om af te sluiten met hardcore. Fans werden dus ook niet teleurgesteld en kregen nog een portie hardcore voorgeschoteld door de nieuwe act. De set van War Force werd daarmee in stijl afgesloten!

Conclusie
Waar voorafgaand nog twijfels waren omtrent de live-act, mede dankzij de vele nieuwe acts die worden gevormd, heeft War Force bewezen een welkome toevoeging te zijn. De combinatie van screeches en kicks, een goede opbouw en passende breaks maakte het dat War Force een gigantisch eerste optreden heeft neergezet. Zoals het in de intro al aangegeven stond: “Triumph will be the outcome!” 

.
Bron foto: Supremacy Facebook

Reageren