Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Meer dan 300 artiesten en 30 stages. De droom van iedere Hardere Stijlen liefhebber. Organisatie B2S gooit er deze zomer nog een ongekende schep bovenop voor “de grootste Decibel outdoor line-up ooit”. We kregen een exclusief kijkje in de line-up, die volgende week online komt! We kunnen alvast verklappen: nog meer extra’s op vrijdag, een flinke upgrade van de zaterdag en een maximaal uitgebreide zondag. “We’re ready to LIVE LOUD again!”

LEES OOK: ‘Decibel outdoor heeft één van de mooiste festivallocaties in Nederland’

De ultieme destination

Het legendarische Decibel weekend was al een must-do op je festival kalender. Met de uitbreidingen op het festivalterrein is de vrijdag nu nog completer gemaakt, met in totaal 6 stages. We hebben al een aantal scoops kunnen bemachtigen: Phuture Noize op de Mainstage en een aantal artiesten met gloednieuwe showcases op de Hardcore zoals Nosferatu en Never Surrender. Een geheel nieuwe Raw stage zal menig hart sneller doen kloppen. Ook The Sound of Decibel by Desperados is een nieuwe area op deze dag: volledig dedicated aan de typisch zomerse Decibel sound door de jaren heen. Met namen als Noisecontrollers, Zatox en Zany, herbeleef je menig iconisch Decibel anthem.

‘Nog nooit in het 20-jarig bestaan is Decibel outdoor zó massive geweest’

Ook de zaterdag krijgt een flinke update. Op de Mainstage vinden we een aantal vette specials en toevoegingen, zoals Rejecta presents The Keymaker, KELTEK LIVE, de Closing Session met N-Vitral en TNT. Uiteraard staat ons ook weer een next level anthem show te wachten, en wij weten met wie! Binnenkort meer hierover. Het feestelijke Pussy Lounge heeft enkele nieuwe namen en op beide Raw stages krijgen we naast een solide line-up een flink aantal vette specials voorgeschoteld. Wat denk je van: B-Front’s nieuwe Cosmos act, Rebelion presents Overdose, Hard Driver presents HDNA LIVE en The Purge presents TRIPPIN’? Binnen het hardcore genre knallen de nieuwe showcases van Broken Minds, Miss K8 (Eclipse), een unieke special van DRS met Persona Non Grata en Imperial’s #Forevergrindin’ showcase van de line-up.

SAVAGE SUNDAY

Tijdens SAVAGE SUNDAY gaat het gas er flink op, met alle 12 (!) stages. Een compleet nieuwe invulling van de laatste festivaldag. Nog bruter dan de zaterdag, met een Battle stage en Hardcore Mainstage als ultieme toevoegingen. D-Sturb vs. Vertile en Warface vs. Act of Rage zijn alvast 2 battles om van te smullen. Een paar namen van de Hardcore Mainstage laten al zien dat dit een serieuze klapper wordt: Sefa, D-Fence & Angerfist in een back2back en Deadly Guns LIVE als Closing Session. Een upgrade voor de Mainstage is ook niet achtergebleven, met Radical Redemption LIVE en Sub Zero Project presents Renaissance of Rave, naast de LIVE LOUD marathon (3,5u non stop beuken) waar we in 2021 al naar uit keken.

“Decibel outdoor 2022 will be bigger, bolder, rougher and tougher!”

Decibel outdoor vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus op het epische terrein van de Beekse Bergen. Zet volgende week woensdag 23 maart om 20:00 maar alvast in je agenda: want dan wordt de gigantische line-up van meer dan 300 artiesten volledig bekend gemaakt en start de reguliere verkoop van tickets en travel packages. Check de officiële website van Decibel voor meer informatie.


Omslagfoto via Facebook-pagina Decibel outdoor / B2S

Reageren