Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De politie is aan het staken voor een betere CAO en daarom moet Decibel outdoor het zonder agenten doen. Ondanks dat, is het festival van gisteren de rustigste editie ooit sinds het festival zich vestigde op de Beekse Bergen in 2006, aldus burgemeester Ryan Palmen: “Volgend jaar weer zonder politie?”

LEES OOK: Politie staakt vanwege hoge werkdruk: geen agenten op Decibel

De burgervader van Hilvarenbeek zegt tegen Omroep Brabant dat Decibel ‘heel soepel en rustig’ verlopen is. Zoals gebruikelijk controleerde de security bij de ingang alle 50.000 bezoekers, vertelt Palmen. “Het enige wat anders is, is dat de politie geen toezicht houdt of dit juist gebeurt.” Normaal gesproken lopen er zo’n 300 agenten op het hardere stijlen-festival rond, maar volgens de burgemeester wordt er gekeken of het volgend jaar opnieuw zonder politie kan.

Eén klein vechtpartijtje op rustigste Decibel editie ooit

Verder zijn er bij 17 mensen drugs gevonden en hen de toegang tot het festival ontzegd. Buiten dat was er één klein vechtpartijtje. “Een beetje duwen en trekken bij de pendelbus”, aldus de burgemeester. Vandaag is de laatste dag van Decibel outdoor voor de weekendbezoekers, de datum voor de volgende editie in 2019 is inmiddels ook bekendgemaakt.

Omslagfoto via Facebook-pagina Decibel outdoor festival

Reacties

  • Tinus 19 augustus 2018 - 21:50

    Naar mijn mening was de agressieve houding van de politie tijdens en na Decibel juist reden tot irritatie en geweld bij de bezoekers van het festival tijdens de vorige edities. Het ging er dit jaar een stuk vredelievender aan toe. Dat de politie staakt is prima, maar ze hebben bij deze aangetoond dat het festival prima zonder kan. Ik heb hetzelfde idee trouwens rondom voetbalwedstrijden. De agressie begint daar vaak bij degenen die er juist voor moeten zorgen dat alles zonder problemen verloopt

    Quote

Reageren