Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Vorige week heeft de organisatie van Defqon.1 Australië een brief ontvangen van Shane Rattenbury, leider van de ACT Greens partij. In deze brief bood hij aan om alle toekomstige evenementen van Defqon.1 te verhuizen naar de hoofdstad van Australië: Canberra. Daarnaast werd er de mogelijkheid tot drugstesten op het festival aangeboden. 

LEES OOK: Australische Premier krabbelt terug van Defqon.1 beslissing

Op 15 september vond de 10e editie van Defqon.1 Australië plaats in Sydney. Helaas vielen hier door drugsgebruik 2 doden en belandden 13 anderen in het ziekenhuis. De premier van de Australische staat New South Wales, Gladys Berejiklian, reageerde op deze gebeurtenissen door het festival compleet te verbannen (voor meer informatie hierover kun je het bovenstaande artikel lezen). Nu is de organisatie uitgenodigd om te verhuizen naar een andere stad:

“Ik zou jullie graag willen aanmoedigen om na te denken over het verhuizen van toekomstige festivals en evenementen naar Canberra, waar drugstesten opgezet kunnen worden om het gevaar voor festivalgangers te minimaliseren.

The Greens willen hun best doen om ervoor te zorgen dat festivalgangers op een veilige manier een leuke tijd kunnen hebben, in plaats van het nemen van vermijdbare risico’s.”

Drugstesten een overweldigend succes

Waar Berejiklian nog aangaf absoluut geen drugstesten toe te staan, ziet Rattenbury dit als een goed idee. Hij vertelt dan ook dat er onderzoek naar drugstesten tijdens Groovin the Moo Festival gedaan was, waarna dit beoordeeld werd als een ”overweldigend succes”. Of Q-dance Australië in zal gaan op dit aanbod, zullen we echter nog even moeten afwachten.

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-dance

Reageren