Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het grootste festival uit de hardere stijlen keert mogelijk terug naar het land waar ze los kunnen gaan als geen ander. Nadat organisatie Q-dance aankondigde dat Defqon.1 Chili voor de allerlaatste keer gehouden zou worden, werd in 2016 hoofstuk voor deze Zuid-Amerikaanse versie definitief gesloten. Maar dit schijnt tóch niet helemaal het geval te zijn…

Moederbedrijf SFX, dat eerder al ID&T en Q-dance overnam, gaat sinds eind vorig jaar door het leven onder de nieuwe naam LiveStyle. Hiermee hopen ze de slechte naam van de voorganger te vergeten en een doorstart te maken onder de nieuwe naam. Nou heeft LiveStyle ook een website gekregen, waarbij ze heel keurig al hun festivals hebben opgesomd, verdeeld onder de verschillende werelddelen. En wat blijkt: onder Zuid-Amerika staat gewoon weer het festival waar een hoop Chilenen op zitten te wachten. Defqon 2018 Chili lijkt hiermee terug van weg geweest te zijn.

Het lijkt er dus op dat het hardere stijlen-festival na een jaar afwezigheid alweer terugkeert naar Chili. Hiermee gaat de wens van veel Zuid-Amerikanen in vervulling. Nadat MC Villain op Defqon.1 in Biddinghuizen de Chileense versie van het festival aankondigde, maakte het in december 2015 zijn debuut aan de andere kant van de wereld. Na Defqon.1 Australië, was er eindelijk een Zuid-Amerikaase-versie geboren. Viva Chile!

Dat er een tweede editie van Defqon.1 Chili op de planning stond, was niet meer dan logisch. En net als bij de eerste keer, kwamen artiesten en fans met de wildste verhalen terug van het festival. Een sfeer zoals op Defqon.1 Chili zag je maar zelden. Sommigen noemde het zelfs onbeschrijfelijk. Toch maakte Q-dance bekend dat het de laatste keer Defqon.1 op Zuid-Amerikaanse bodem zou worden. En zo kwam er een einde aan het avontuur in Chili.

Als we de website van LiveStyle mogen geloven, dan moet Defqon 2018 Chili in dezelfde plaats als voorheen weer gehouden worden. Oktober 2018 is de datum die hier verder staat bij vermeld.

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren