Hard News
Door Hard News

Het Twentse collectief Denekamps Gespuis gaat een album uitbrengen. Dat heeft Radical Redemption bevestigd in de live-uitzending van Unity Radio gisteravond. De groep, bestaand uit Angerfist, Crypsis, Radical Redemption, Dyprax en MC Prozac, stond het afgelopen jaar nog op Airforce Festival. Dit jaar staan ze ook op de Black stage van Defqon.

Denekamp

Het collectief begon jaren geleden als alias van Angerfist. Toentertijd was Crypsis nog als Crucifier onderdeel van de live-act. Later zijn Dyprax en Radical Redemption hier nog bij gekomen. De naam Denekamps Gespuis verwijst naar de plaats waar al deze artiesten vandaan komen; Het Twentse Denekamp. Wat er precies daar in de grond zit weet niemand, maar een flinke groep artiesten komt uit het dorp of omgeving en dat is zeker iets waar men daar trots op mag zijn.

denekamps gespuis radical redemption dyprax crypsis angerfist album tour hardcore

One Man Army

In 2015 was de eerste editie van het solo-evenement van Radical Redemption in de Heineken Music Hall; ‘The One Man Army’. Radical Redemption vertelde toen dat hij Denekamps Gespuis had uitgenodigd en dat ze eenmalig een optreden zouden doen, samen met Radical Redemption. Dit beviel echter zo goed, dat Radical Redemption onderdeel werd van de formatie en dit leidde er zelfs toe dat ze met de act terugkeerden op Airforce Festival.

Denekamps Gespuis clubtour

Eerder, toen Crypsis te gast was bij Unity Radio, werd er ook al gezinspeeld op een vervolg op het succes van de optredens van Denekamps Gespuis. MC Prozac stelde zelfs voor om een Denekamps Gespuis clubtour te doen, iets waar Crypsis zeker voor in was. Het enige obstakel is natuurlijk de overvolle agenda’s van de leden van het Denekampse collectief; De solo-carrieres van de mannen gaan als een speer, dus om gaten te vinden in de agenda wanneer iedereen kan is erg lastig.

Release party?

Met de komst van het album lijkt het er op dat de formatie in ieder geval werk gaat maken van het uitbreiden van de act. Het volgende optreden is op Defqon.1 en het lijkt er op dat dit selchts het begin is. Er werd zelfs in de radioshow al gesproken van een releaseparty, die dan natuurlijk in het oosten van het land gehouden moet worden. De releasedatum of verdere informatie omtrent het Denekamps Gespuis-album is op dit moment helaas nog niet bekend.

denekamps gespuis radical redemption dyprax crypsis angerfist album tour hardcore
Foto’s: Airforce Festival
Omslagfoto: Denekamps Gespuis

Reageren