Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Op 23 november zal het GelreDome weer volledig in het teken staan van een nieuwe editie van Qlimax. Nu dat zo’n beetje alle belangrijke informatie – zoals de line-up en het anthem van Symphony of Shadows – bekend zijn, kunnen bezoekers zich gaan opmaken voor het grootste indoor spektakel binnen de hardere stijlen.

Voor dit unieke evenement hebben veel artiesten weer flink wat uren in de studio doorgebracht, en zullen de resultaten tijdens Qlimax voor de allereerste keer laten horen. Wij zetten voor je op een rijtje wat je kan verwachten. 

LEES OOK: Qlimax 2019 line-up eindelijk bekendgemaakt: “Symphony of Shadows”

Sound Rush: “Ready for the first ‘RAW’ track from us?”

Nadat het DJ duo Sound Rush eerder al eens liet doorschemeren dat ze aan een collab werken samen met Rebelion, hebben ze via hun socials ook laten weten dat hun eerste raw hardstyle track in de maak is. Deze 155 BPM productie zal voor het eerst te horen zijn op 23 november in het GelreDome: “Ready for the first raw track from us? Will premiere at Qlimax.”

“Who’s ready for the follow up of ‘Breakaway’?”

Het lijkt erop dat de heren van Sound Rush zich goed voor hebben bereid op de aankomende editie van Qlimax. Naast de eerste raw track die ze voor het eerst zullen laten horen tijdens Symphony of Shadows, hebben ze ook een follow up gemaakt van hun track ‘Breakaway’. Deze track, die ze samen creëerden met Michael Jo, werd vorig jaar speciaal gemaakt voor Qlimax 2018. Voor de nieuwe editie steekt Sound Rush het nummer dus weer in een nieuw jasje.

Ran-D X MC Villain: “We gonna play it at Qlimax for the first time”

Via hun socials lieten Ran-D en MC Villain al weten dat ze samen de studio in zijn gedoken om gezamenlijk aan een track te werken. Ook zal dit nummer later terug te vinden zijn op het aankomende We Rule The Night album van Ran-D. De collab tussen de beide heren zal dus op Qlimax voor het eerst te horen zijn: “New music incoming. We gonna play it at Qlimax for the first time!” Aangezien Ran-D dus druk bezig is met zijn We Rule The Night album, is de kans groot dat er nog meer niet-gereleasde tracks te horen zullen zijn tijdens zijn set op Qlimax.

New D-Block & S-te-Fan and Villain song for Qlimax

Ook D-Block & S-te-Fan lijken voor Qlimax – Symphony of Shadows de handen ineen te slaan met de host van de avond. Via een Instagram-post hintte het DJ duo al naar een aankomende samenwerking: “New D-Block & S-te-Fan and Villain song for Qlimax?” Ook waren beide acts al samen in de studio te zien op een Instagram Story van de MC.

LEES OOK: Dit is het Qlimax anthem – Symphony of Shadows

B-Front collab met Psyko Punkz

Ook de anthem-maker van dit jaar heeft niet stilgezeten de laatste tijd. Naast het produceren van ‘Symphony of Shadows‘, heeft hij onlangs ook in de studio gezeten met niemand minder dan Psyko Punkz voor een gezamenlijke track. Nadat B-Front al eens een remix maakte op een Psyko Punkz’ track ‘Back Again’ samen met met Frequencerz, zijn de heren nu samen de studio ingedoken voor een collab. Aangezien het al bijna tijd is Qlimax, is de kans zeker aanwezig dat B-Front de track tijdens zijn set door de speakers van het GelreDome zal laten horen.

D-Sturb in de studio met Sound Rush

Op de fan-pagina van Sound Rush werd recentelijk een foto geplaatst waarop te zien was dat het duo in de studio zat met niemand minder dan D-Sturb. Aangezien beiden acts op de line-up staan is de kans groot dat de collab tijdens Qlimax gedraaid zal worden. D-Sturb werkte al ooit eerder samen met het duo, al werd het nummer nooit officieel gereleased. Wel werd deze track al eens gedraaid tijdens een set van Sound Rush op Defqon.1.

Rejecta: “Who’s curious for my very first anthem?”

Vorige maand werd bekendgemaakt dat niemand minder dan Rejecta met zijn allereerste anthem aan de slag was. Voor de nieuwe editie van Shockerz – Chaos Complete heeft deze raw hardstyle held namelijk de eer om het anthem te creëren. Aangezien Qlimax één van Rejecta’s weinige optredens voor Shockerz is, zou het dus heel goed kunnen dat je deze voorbij zal horen komen. “Currently working on my first anthem! Who’s curious?”

“Who’s ready for new Radical tunes? They are coming!

Ook Radical Redemption staat dit jaar voor het eerst op Qlimax. Via zijn socials liet The Radical al weten aan verschillende nieuwe tracks te werken: “Who’s ready for new Radical tunes? They are coming!” Verschillende fans lieten in de comments al weten niet te kunnen wachten tot ze deze tracks op Qlimax te horen krijgen. “Qlimax soon” en “Op Qlimax graag!”, zijn enkele reacties van de enthousiaste Radical-fans.

Miss K8 met een solo track en een remix

Traditiegetrouw wordt Qlimax ook dit jaar weer afgesloten door een hardcore DJ. Voor Symphony of Shadows is het de eer aan niemand minder dan Miss K8 om de laatste set van de nacht te draaien. Via Masters of Hardcore werd onlangs bekendgemaakt dat The Goddess of Hardcore in de week van Qlimax haar gloednieuwe EP uit gaat brengen met daarop een solo track en een remix van haar track ‘Battlefield’. De kans is dus zeer aanwezig dat deze tracks te horen zullen zijn in haar set.

Maar liefst 5 Qlimax debutanten

Tijdens Qlimax – Symphony of Shadows zullen flink wat artiesten voor het eerst hun opwachting maken op het grootste indoorspektakel binnen de hardere stijlen. Met KELTEK, D-Sturb, Rejecta, Radical Redemption en Miss K8, maken maar liefst 5 van van de 10 DJ’s hun debuut op Qlimax. Omdat draaien op Qlimax voor veel artiesten écht een hoogtepunt is, kunnen we er vanuit gaan dat de DJ’s zich van hun beste kant willen laten zien, hopelijk met flink wat nieuwe tracks.

Qlimax – Symphony of Shadows zal plaatsvinden op 23 november in het GelreDome in Arnhem. Het evenement is volledig uitverkocht, tickets zijn dus niet meer verkrijgbaar. 

Omslagfoto van Facebook-pagina Qlimax

Reageren