Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het debuut van Cyber Punk, Digital Punk’s meest recente live-act, was afgelopen festivalzomer op Decibel outdoor en een aantal buitenlandse evenementen een groots succes. Wat schuilt er nog meer achter dit project, dat de raw hardstyle DJ zelf the brain child of Digital Punk noemt? “De live-act is meer dan alleen maar muziek. Het is een totale ervaring.” 

LEES OOK: Ran-D komt met langverwachte releasedatum voor album ‘Illuminate’

“Ik heb dit concept al een aantal jaar in mijn hoofd,” laat de geboren Dordtenaar weten. “Het is tot in de kleinste details uitgedacht. Telkens weer haalde ik het idee naar voren en nam ik er de tijd voor, om het vervolgens even te laten bezinken.” Pas toen hij er volledig van overtuigd was dat alles perfect was, van het concept en het thema tot het ontwerp van zijn outfit, wilde hij het project daadwerkelijk tot leven brengen.

Cyber Punk: de fictieve anti-hack software van Digital Punk

Volgens de Roughstate DJ is Cyber Punk een anti-hack software die het feest, oftewel de ‘safezone’, beschermt tegen vijandelijke aanvallen van buitenaf. “Zodra Cyber Punk de eerste dreiging detecteert, downloadt het zichzelf naar een ‘fysieke vorm’ om samen met het publiek de firewall van de safezone te verdedigen en de vijand keihard te elimineren. Dit gebeurt met behulp van wapens zoals kicks, screeches en futuristische geluiden,” vertelt hij.

Het concept van de safezone is geboren uit het relaxte gevoel dat Digital Punk ervaart tijdens zijn optredens of wanneer hij als feestganger in het publiek staat. “Het is dat gevoel even weg te zijn van alles. Op zo’n moment kan er even niets misgaan. Je vergeet je zorgen en bent gewoon aan het feesten. Het idee achter Cyber Punk is om dit ideaal fictief te beschermen.” 

“Ik heb alle onderdelen van het masker los besteld om mijn visie tot leven te brengen”

Ook de outfit die Digital Punk tijdens zijn nieuwe live act draagt, een led masker en een ruggengraat met eveneens led-lampen, dragen bij tot de beleving van Cyber Punk. “Het masker heb ik volledig zelf gemaakt. Ik had een idee in mijn hoofd en ben stap voor stap de onderdelen gaan bestellen om mijn visie van het masker tot leven te brengen. De ruggengraat heb ik laten maken in Canada. Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gezien in een live-act. Het ziet er zeer agressief uit met de metalen wervels.” 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Digital Punk (@djdigitalpunk)

Onlangs bracht Digital Punk zijn track ‘The Future is Ours’ uit, een track die naadloos bij het concept van Cyber Punk past. Voor de videoclip van deze track maakte hij bijvoorbeeld volledig gebruik van AI. De futuristische wereld van Cyber Punk bestond aanvankelijk alleen in mijn hoofd, maar met de hedendaagse technologie kon ik deze visie visueel tot leven brengen,” vertelt hij hierover in een interview met Hardstyle.com. 

Naast de release van deze gloednieuwe track, komt er binnenkort nog een nieuwe track aan. Het gaat om de remix van ‘Groeten van je Apotheker’ van Altijd Larstig & Rob Gasd’rOp. Ook fans van Digital Punk’s jaarlijkse decembermixtape mogen in hun handen klappen: dit jaar knalt de yearmix van Unleashed gewoon weer als vanouds door je speakers. Volgend jaar komen er eveneens genoeg nieuwe tracks aan, laat de raw hardstyle DJ weten. “Ik heb een plaat met Unresolved gemaakt, en er zijn collabs gepland met Ran-D, Level One, Radical Redemption, Adaro en B-Front.”

Reageren