Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Qlimax is jaarlijks een hoogtepunt voor liefhebbers van de hardere stijlen: in het Gelredome komen hier namelijk de grootste artiesten, het beste van stagedesign en een indrukwekkende show samen. Daarnaast kunnen we ieder jaar genieten van de enige conspiracy theories rondom het event, want Q-dance houdt wel van een goed raadsel…

Van Latijnse geschriften tot sneak peeks in de brievenbus, dit is wat we tot nu toe (denken te) weten en ontcijferd hebben over de gloednieuwe editie van Qlimax.

LEES OOK: Dit is mogelijk de line-up van Qlimax 2018 (tot nu toe)

Mysterieus artwork

Op 1 augustus konden hardstyle liefhebbers hun hart weer ophalen, want de allereerste informatie over een nieuwe editie van Qlimax werd bekendgemaakt. De eerste aankondiging, een nieuw Facebook-evenement én het allerbelangrijkste: het splinternieuwe artwork, dat ook de enige raadsels met zich mee leek te brengen.

“On the 23rd of November, the Gelredome in Arnhem sets the stage for the biggest immersive show spectacle within the harder styles: Qlimax”

Qlimax staat bekend om haar uitgebreide en indrukwekkende thema’s, met voorgangers als ‘Immortal Essence’, ‘The Source Code of Creation’, ‘Equilibrium’, ‘Rise of the Celestials’, ‘Temple of Light’ & ‘The Game Changer’. Het artwork voor het nieuwe thema (waarvan de naam nog niet bekend is), kun je hieronder bekijken.

Zoals je ziet lijken er flink wat raadsels in het artwork verstopt te zijn, waarover talloze liefhebbers zich al gebogen hebben. Hier kwamen over het algemeen twee grote ‘conclusies’ uit…

  1. Rondom het Qlimax logo staat een Latijns geschrift: “Introscpicere altius connectens a tenebris ad modulis machina.” Vertaald naar het Engels wordt dit: “By gazing deeper into darkness, we become one with the rhythm of the machine.” Dit gaat hoogstwaarschijnlijk over het thema van dit jaar, waarvan we dus weer een donker randje mogen verwachten. Daarnaast ondersteunen de cijfers I en II (een geluidsgolf) en III en IV (DNA) de theorie dat het thema over de evolutie van Qlimax gaat, waarbij zowel de ‘oude harde sound’ als de ‘nieuwe harde sound’ aan bod zullen komen – als in de vorm van de geluidsgolf.

  2. Links van het Qlimax logo staat een patroon met een lijn van de Romeinse cijfers I t/m X, die waarschijnlijk het aantal artiesten in de Qlimax line-up representeren. Daarnaast is de positie van deze cijfers (de ene staat hoger dan de ander) nogal opvallend. Via deze link kan je zien dat dit het aantal keren dat de artiesten eerder op Qlimax hebben gedraaid kan betekenen, waaruit geconcludeerd kan worden dat we minimaal één nieuwe DJ, één (surprise?) act bestaande uit 2 DJ’s (want nummer I en II zijn verbonden) en één veteraan die al 6 keer op Qlimax heeft gedraaid kunnen verwachten. Als je meer wil weten kun je natuurlijk het line-up archief erbij pakken en zelf de puntjes verbinden…

You’ve got mail!

Voor enkele Qlimax supporters kwam er deze week wel een héél speciaal pakketje door de brievenbus: een Qlimax kaart met geluid én de volgende tekst: “You are the first to know, glance into the future, tune into the frequency.” Hieruit werd geconcludeerd dat B-Front wellicht de anthemmaker van dit jaar zou kunnen zijn. Waarom? Let goed op, want het is nogal een puzzel.

Eerder hadden we het over 10 Romeinse cijfers, waarvan nummer VI zowel links in het midden van het patroon én rechts bovenaan het Qlimax logo te vinden is. Hieruit lijkt VI de anthemmaker te representeren, ook omdat in de kaart hieronder nummer VI bovenaan het lichaam staat. Als dit zou kloppen zou de anthemmaker 3 keer op Qlimax hebben gestaan, wat ook bij B-Front het geval is: in 2012, 2016 en in 2018 als B-Freqz. Daarnaast lijkt er een link te zijn tussen de DJ die de RED op zaterdag afsluit, en de anthemmaker van Qlimax (denk aan vorig jaar met Sub Zero Project). Laat nou ook niemand minder dan B-Front dit jaar de grote Defqon.1 mainstage te hebben afgesloten…

“The biggest immersive show spectacle within the harder styles”

Met 10 bekende artiesten, een groots & donker thema en B-Front als mogelijke anthemmaker lijkt de nieuwe editie van Qlimax dus al veel goeds te beloven…  Natuurlijk is het nog even afwachten op de officiële aankondiging, maar er is meer dan genoeg materiaal om zelf mee te doen met de Qlimax conspiracy theories!

Qlimax 2019 zal op 23 november plaatsvinden in het Gelredome in Arnhem. Wanneer de officiële kaartverkoop zal starten moeten we nog even afwachten, máár Hotel Packages zijn al wel verkrijgbaar via de website.

Afbeeldingen via Facebook-pagina Qlimax

Reageren