Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Nu 2018 tot een einde komt, kijken we terug op een legendarisch jaar van de grootste organisatie binnen de hardere stijlen: Q-dance. In oud en nieuw-stijl tellen we af: dit zijn 11 van de meest memorabele Q-dance momenten uit het afgelopen jaar. 

11. Let’s get wack with the wolfpack

Het jaar begon voor Q-dance met een uitverkocht AFAS Live, waar de Frequencerz hun eigen X-Qlusive mochten verzorgen. Sommige bezoekers kunnen de confetti nog steeds achter de oren vandaan halen, want het Wolfpack-duo zorgde voor een knallend feest in de eerste maand van het jaar.

10. De anthem show van QAPITAL door Phuture Noize

Vlak voor het begin van het festivalseizoen, stond het raw hardstyle-event met de draaiende DJ-booth op het programma: QAPITAL. Waar Phuture Noize zijn ‘Anthem of Freedom’ door de Ziggo Dome heen knalde, gepaard met een flink staaltje vuurwerk en een prachtige lichtshow.

9. Absolute gekte tijdens Power Hour op Defqon.1

Waar velen het proberen na te bootsen, lukt het niemand zo goed als het hardstyle publiek dit jaar: duizenden mensen sprongen van links naar rechts tijdens Defqon.1’s Power Hour. “Yes, yes, here we go!”

8. ’25 Years of Neophyte Hardcore’ show op Dominator

Om deze editie van Dominator af te sluiten, vierde Neophyte zijn 25-jarig bestaan met een keiharde eindshow. ”Start the war, cause we are on the floor, it’s never seen before, army of hardcore… HARD CORE!”

7. Q-dance op het magische Tomorrowland

Wel twee weekenden lang kon je op Tomorrowland genieten van de Q-dance hosting, waar het beste van hardstyle zich internationaal kon vertegenwoordigen.

6. Genieten van de Belgische zon tijdens The Qontinent

Nog meer Q-dance in België: want ook hier vond natuurlijk weer The Qontinent plaats. Je kunt deze zonnige dag hieronder herbeleven.

5. Saturday End Show van Q-dance x Mysteryland

De eindshows van Q-dance stellen nooit teleur: zo was ook de Mysteryland eindshow op zaterdag geen uitzondering en erg mooi voor het oog.

4. De allerlaatste Midnight Salute Show op Q-BASE

Klokslag 12 uur keerde de Midnight Salute Show jaarlijks terug op Q-BASE. In 2018 was het echter de allerlaatste editie van het evenement, waar dan ook alles uit de kast werd gehaald voor de Final Midnight Salute Show.

3. Pre-party voor de terugkeer van X-Qlusive Holland XXL

Met geen greintje fatsoen keerde X-Qlusive Holland XXL in 2018 weer terug naar de Ziggo Dome. Om hier alvast goed voor in de stemming te komen organiseerde Q-dance een pre-party voor alle liefhebbers. Één voorwaarde: je moest je opa of oma meenemen!

2. De opening van Qlimax – The Game Changer

Het blijft een magisch moment wanneer het witte doek valt en de Qlimax stage wordt onthuld. Ook dit jaar verscheen er weer een grootse stage, waarna Sound Rush opende met ‘Take It All’.

1. WOW WOW: het gloednieuwe Q-dance evenement

”WOW WOW”‘ is het welbekende geluid waarmee Q-dance feesten worden afgesloten. Nu krijgt dit concept een eigen evenement, waar jij je oud en nieuw kan vieren terwijl je met duizenden anderen terugblikt op het jaar van Q-dance.

Kaarten voor Q-dance presents: WOW WOW op maandag 31 december zijn nog verkrijgbaar. Haal nu nog je tickets in huis voor Oud en Nieuw via de officiële website van het event en maak al deze memorabele momenten nog één keer mee. 

Reageren