Hard News
Door Hard News

Een paar dagen geleden vroegen we op onze social media wat volgens jullie dé artiest van 2015 was. Hiermee bedoelden we natuurlijk de artiest die in het afgelopen jaar het meeste heeft bereikt, of de grootste stappen in z’n carrière heeft gemaakt.

Het ging direct los en binnen de kortste keren sprongen er een paar namen ver boven de rest uit. De ‘strijd’ om de winst ging vooral tussen twee namen, waarvan één voornamelijk euforische hardstyle produceert en de ander vooral de raw kant opzoekt. Omdat de strijd behoorlijk gelijk opging, hebben we besloten om ze allebei uit te lichten, maar uiteraard wel op volgorde van het aantal stemmen.

Radical-Time-Out
#2 – Radical Redemption

Jazeker, met een gigantisch aantal stemmen staat Joey van Ingen, beter bekend als Radical Redemption, op de tweede plek. De inmiddels gevestigde artiest werd tijdens Hard Bass 2011 door Crypsis geïntroduceerd toen hij de track “Darkness Is Calling” draaide voor een uitverkocht GelreDome.

Niet lang daarna begon Radical Redemption aan zijn opmars en iets meer dan een half jaar later kwam al het nieuws dat zijn eerste album ‘Annihilate’ eraan zat te komen. Joey liet er duidelijk geen gras over groeien. Het album werd alleen digitaal uitgegeven, op een exclusief aantal na dat gratis werd uitgedeeld op één van z’n optredens, wat ervoor zorgde dat de hard-copy CD direct een collector’s item werd.

Met een uitgedachte strategie, z’n grootse gedaante en z’n herkenbare blik telkens als hij met fans op de foto ging, zette Radical Redemption zichzelf binnen de kortste keren neer als een ijzersterk merk. Dat hij een productie-machine is was al duidelijk toen hij al in 2011 constant aangaf met nieuwe muziek bezig te zijn. Hij noemt tracks als “Body of Lies”, “Sexual Accessories” en “Furious Anger”, die hij uiteindelijk nooit heeft uitgebracht.

Nu, vier jaar verder, heeft Radical Redemption op vrijwel ieder groot (hardstyle) event gestaan dat je maar kunt bedenken en vliegt hij de hele wereld over. Zijn drie albums ‘Annihilate’, ‘The Spell of Sin’ en ‘The One Man Army’ galmen door de speakers van iedere fan en onlangs bereikte hij een ongelofelijke 250.000 fans op Facebook. Alsof dat niet genoeg is eindigde Radical afgelopen jaar ook nog eens op de 72e plaats in de DJ Mag Top 100, stonden 13 van zijn tracks in de Q-dance Hardstyle Top 100 en zeven van z’n platen eindigden zelfs in de Hardcore Top 100.

The Radical Army, zoals z’n fans zichzelf hebben omgedoopt, mogen zich terecht fans van een grote artiest noemen. Radical Redemption is here to take over the world.

artist of the year 2015 cyber
#1 – Cyber

De jonge Seraja Hilbrecht, die oorspronkelijk uit Zwitserland komt, lijkt ineens uit het niets te komen als hij in 2014 bij Dirty Workz tekent. Maar niets is minder waar, want hoewel hij zichzelf liever op de achtergrond begeeft, hadden fans zijn muziek al veel eerder ontdekt. Het feit dat hij bij Dirty Workz tekende was voor hen dan ook niets minder dan een logisch gevolg.

Waar hij in 2014 slechts één release had op het sublabel Dirty Workz Update, is Cyber afgelopen jaar ‘verhuisd’ naar het main label en had hij daar maar liefst vijf releases, en bracht hij daarnaast ook de track “DLTBGY” uit op Q-dance Records. Onlangs heeft hij ook nog eens een remix mogen maken van de track “Universal Language” van Coone.

‘feels’ is het woord dat bij al z’n tracks weer terugkomt, want ze lopen telkens weer over van emoties. Uren, dagen, maanden spendeerde hij in de studio. Het kon daarom ook niet lang duren voordat z’n tracks bij het grote publiek bekend werden. Hoewel hij in 2013 nog slechts een handjevol boekingen had, stond hij in 2014 ineens op Decibel Outdoor. Hij ontving ook steeds meer support van artiesten als Atmozfears, Villain, Wasted Penguinz en Da Tweekaz, wat ervoor zorgde dat z’n muziek steeds meer gedraaid werd.

Dit jaar ging het ineens nog harder toen Cyber op evenementen als Defqon.1, The Qontinent, Electric Love, Euphoria en Decibel Outdoor mocht optreden. Door deze optredens, en het feit dat Cyber zo ongelofelijk veel tijd doorbrengt in de studio, verscheen er steeds meer muziek en konden fans zich telkens weer volledig verliezen in de melodieën die in z’n tracks verwerkt zitten.

Een gigantisch aantal stemmen waren gericht aan deze Zwitserse hardstyle artiest. Cyber mag zich dan ook terecht de ‘Artist of the Year 2015’ noemen. Het spreekt uiteraard voor zich, maar van deze man gaan we nog een hele hoop horen!

Reacties

  • Eitje 07 januari 2016 - 16:27

    DESTRUCTIVE TENDENCIES !

    Quote

Reageren