Hard News
Door Hard News

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Gearbox Euphoria een nieuwe naam heeft getekend: Niemand minder dan Dozer! Deze man gaat al een flinke tijd mee in de scene en brengt een flinke portie ervaring bij het label. Hard News ging in gesprek met hem over zijn keuze om zich aan te sluiten bij het populaire Gearbox label en wat zijn plannen zijn voor de toekomst.

Het is een tijdje wat stiller geweest rondom Dozer. Wat heb je allemaal gedaan de afgelopen tijd?
“Ik had echt even een reset nodig, zowel op persoonlijk vlak als muzikaal. Even weer helemaal naar 0 en vanaf daar weer opnieuw beginnen met alles. Muzikaal gezien ben ik de afgelopen jaren druk bezig geweest met het ontwikkelen van een hardstyle sound/stijl waar ik mezelf mee kan identificeren. Na veel zoeken en experimenteren ben ik tevreden genoeg met mijn nieuwe sound om hiermee naar buiten te treden!”

Nu is de tijd rijp voor een comeback, je wordt lid van de Gearbox familie! Hoe ben je bij Gearbox Euphoria terecht gekomen?
“Tijdens afgelopen Amsterdam Dance Event (HDE) werd ik door mijn management voorgesteld aan Phil, de eigenaar van Gearbox. Na een leuk en open gesprek met Phil en zijn collega’s bij Gearbox was ik onder de indruk van de vernieuwing en het familiegevoel waarmee binnen het label wordt gewerkt. Dit gaf mij een goed gevoel en vertrouwen om verder met hen in gesprek te gaan, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in deze samenwerking.”

Je bent al actief sinds 1990 en met recht dus een van de veteranen in de scene. Hoe voelt het om ineens onderdeel te zijn van zo’n jonge club mensen?
“Het geeft mij veel energie om tussen jonge mensen te zitten die ook werken met zoveel passie en liefde voor de muziek. Verder vind ik dat de ervaring van veteranen en de frisse kijk van jonge mensen een sterke combinatie is die de muziek en het label alleen maar ten goede kan komen.”

Zie je jezelf als een leermeester voor de anderen op het label?
“Door vele jaren ervaring in het vak denk ik dat ik zeker veel kennis en ervaring heb opgedaan die ik met de nieuwe generatie kan delen. Maar ook andersom leer ik veel van de frisse kijk die jonge talenten hebben op ons vak.”

Dozer gearbox euphoria music hardstyle

Wat betekent deze overstap voor jouw muziek? Gaan er dingen veranderen aan de Dozer sound?
“Er gaan zeker dingen veranderen aan de Dozer sound! De tracks worden vrij breed qua sound en stijl – invloeden van zo’n beetje alle (sub)genres zowel binnen als buiten de hardstyle komen aan bod. Dus elke track wordt weer een andere blend van links en rechts, maar ook oud en nieuw.”

Er komt een 2017 remix aan van Church of the Darkside. Waarom heb je gekozen voor deze track en wat kunnen we van deze remix verwachten?
“Ik heb op mijn socials een vraag aan mijn fans gesteld: Which classic Dozer track should I remix?!

Daar werd massaal op gereageerd, waarbij al snel duidelijk werd dat veel mensen graag een nieuwe versie van ‘The Church Of The Darkside’ willen horen.

Ik ben nog druk met de remix bezig, maar ik kan wel alvast zeggen dat de basis en het gevoel van de originele track zeker behouden wordt!”

De euforische hardstyle heeft de laatste jaren te maken gehad met een teruggang in populariteit en de scene lijkt steeds meer verdeeld in verschillende hokjes. Hoe kijk jij tegen deze ontwikkeling aan?
“Ik denk dat de populariteit van de euforische hardstyle wereldwijd juist alleen maar groeit. Ik ben zelf niet zo van het hokjesdenken – als de muziek mij raakt maakt het me niet uit welk labeltje mensen erop plakken.”

 

Wat hoop je te kunnen bijdragen aan de scene als Dozer?

“Meer variatie, minder hokjes!

Door in mijn tracks veel diverse sounds te blenden, hoop ik daarmee het Hardstyle publiek weer dichter bij elkaar te kunnen brengen. Eigenlijk een beetje zoals het ooit begonnen is ;-)”

Staan er nog mooie dingen op de planning qua optredens en kun je hier wellicht al meer over vertellen?
“Het festivalseizoen komt er weer aan en ik heb er gruwelijk veel zin in! Met name om mijn nieuwe tracks te droppen op de feesten en festivals.

Ik ben erg benieuwd hoe het ontvangen zal worden door iedereen!”

Nu verwachten we je weer een tijdje te zien! Waar komen we je over 2 jaar tegen?
“Als het aan mij ligt, overal natuurlijk!”

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van dit interview?
Voor diegene die het gemist hebben! In december 2016 heb ik even voor Sint&Piet en de Kerstman gespeeld en nog 3 kadootjes klaar staan voor iedereen op mijn Soundcloud!

En hier vast een voor proefje van mijn eerste release op GearBox Euphoria


Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond Dozer via zijn Facebook en Instagram.

Reageren