Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met de grootste Peacock in Concert editie nog vers in het geheugen, zit Dr. Peacock allesbehalve stil en presenteert hij vandaag een unieke nieuwe release van zijn aankomende album. De ‘Trip to Latvia’ videoclip is zojuist in première gegaan: een speciale samenwerking met volksheld Haralds Sīmanis, op beeld vastgelegd in grootse (normaal off-limits) locaties in Letland.

LEES OOK: Dr. Peacock kondigt groots & gloednieuw album aan: ‘Medication Time’

Voor de nieuwste muzikale dose van het Medication Time album presenteert Dr. Peacock een gloednieuwe ‘Trip To’, waarvoor hij deze keer afreisde naar Latvia voor een samenwerking met een nationale held Haralds Sīmanis. En dat doe je niet zomaar… Volgens de dokter kostte het meer dan een jaar (!) om de Letse muzikant op te sporen. “It was a long search, but I didn’t give up.”

Het resultaat van deze zoektocht spreekt inmiddels boekdelen. Nadat Dr. Peacock eerder al deelde hoe speciaal zijn ervaring in Letland was, kunnen fans vandaag deze ervaring met hem delen. De videoclip is “a fairytale for adults”, gevuld met geheime locaties en unieke drone beelden die volgens Dr. Peacock een ode aan het land representeren.

Dr. Peacock: “We also want to show our solidarity to everyone affected by the war”

Naast een ode aan het land, wil Dr. Peacock met ‘Trip to Latvia’ ook haar inwoners steunen. “We don’t only want to bring an ode to the beauty of Latvia, but also show our solidarity to everyone affected by the war. I will donate 100% of the net profit of this videoclip to www.ukraine-latvia.com, an organization helping Ukrainian refugees in Latvia with information, accommodations & more.”

Bekijk de videoclip voor Trip to Latvia hier, of luister hem hier op Spotify. Het volledige verhaal achter dit unieke project vind je in de YouTube beschrijving!

Reageren