Hard News
Door Hard News

Dit verhaal gaat over Mark. In 2013 werd zijn leven totaal op z’n kop gezet toen hij, na al weken ziek te zijn geweest, door extreme pijn naar het ziekenhuis werd gebracht. Wat hij nooit had durven denken was werkelijkheid geworden. Na een CT-scan werd duidelijk dat er een kwaadaardige tumor in z’n hoofd zat.

Mark was toen net verliefd geworden op zijn vrouw Joyce en samen besloten ze om te gaan genieten van de tijd die ze nog hadden. Als grote fan van hardstyle gingen ze toen iedere week naar een feest toe waar hij enorm van kon genieten. Hij stond altijd vooraan, tegen de hekken te beuken. Het kon hem niet hard genoeg gaan. Hoewel Mark het moeilijk vond om zijn relatie door te zetten met Joyce, hij wilde het namelijk niet riskeren om haar ooit alleen te moeten laten, besloten ze om toch tot het einde door te gaan.

Hij hield zich groot en sterk en ging iedere keer vol goede moed met z’n vrouw naar het ziekenhuis. Nadat artsen hem vertelden dat de behandeling aansloeg kon hij zijn geluk niet op. Maar ondanks dat Mark zich zo dapper had geweerd, kreeg hij afgelopen januari de grootste klap van z’n leven. De behandeling sloeg niet meer aan en het was alleen maar slechter gegaan. In september is Mark daarom overleden aan de gevolgen van een hersentumor. In de laatste momenten hebben zijn vrouw en de vrienden van Mark zijn grote helden benaderd of zij speciaal voor hem langs zouden willen komen. Zowel B-Front, als Ran-D, Frequencerz, Adaro en Digital Punk hebben hem toen aan z’n ziektebed bezocht.

mark de groot
In september besluit Mark om naar Dream Village te gaan, wat wellicht zijn laatste feest zou worden. Door de ziekte was het lichaam van Mark erg verzwakt en hij wordt letterlijk omver geblazen door de kracht van het geluid. Desondanks weigert hij in een rolstoel te gaan zitten en grijpt zich vast aan de hekken voor het podium. Volgens z’n vrouw gaf de muziek hem juist de kracht om door te gaan.

Rebel to the Grave
Na zijn overlijden besluiten de vrienden (Jennifer Christianen en Roy Teesing) en vrouw van Mark om een herdenkingsfeest te geven om hem een laatste eer te bewijzen. Net voor Mark’s overlijden heeft hij dit nog voor een deel met ze kunnen bespreken. Het feest zal op 5 november plaatsvinden in Rotterdam en heet ‘Rebel to the Grave’, naar het lievelingsnummer van Mark. Natuurlijk zal dat nummer die avond worden gedraaid.

Mark’s vrienden kregen massale steun van de hardstyle en niemand minder dan Atmozfears, Ran-D, Digital Punk, Frequencerz, E-Force, Adaro, B-Front, Warface, Jason Payne, Degos & Re-Done hebben toegezegd om tijdens die avond te komen draaien, om zo nog een laatste eerbetoon aan Mark, wellicht wel hun grootste fan, te brengen.

12122571_1511200979193503_5339074419965425489_nTickets voor dit evenement zijn hier te verkrijgen. Alle opbrengsten van die avond zullen rechtstreeks naar STOPhersentumoren.nl gaan. Bekijk hier het Facebook event.

“Hardstyle klonk tijdens zijn leven, hardstyle klonk tijdens z’n crematie en hardstyle zal nog lang daarna doorklinken.”

Bron: AD.nl & Mark de Groot Foundation

Reacties

  • Robin 09 april 2019 - 20:40

    Super jammer love

    Quote

Reageren