Door Max de Muynck & Amber Hoebeke

Een feest met raw hardstyle classics! Voor de originele raw liefhebbers klinkt dit als muziek in de oren. Zo ook voor ons. Toen Origins werd aangekondigd waren wij dan ook helemaal hyped. Nog niet eerder hadden we raw hardstyle feest met alleen maar classics mee mogen maken. Het was dan ook nóg wel wat specialer dat The R3belz was aangekondigd op Shockerz. Na vier jaar niet gedraaid te hebben, zou hij wat plaatjes komen draaien op de eerste editie Origins.

Het feest was zoals de eerste edities van Shockerz in de Maaspoorthallen in Den Bosch. Omdat wij uit Eindhoven kwamen, gingen we met het openbaar vervoer naar locatie. Gelukkig had de organisatie leuke feestbussen ingeschakeld om iedereen van het station naar de locatie te brengen. Dit allemaal onder het genot van de Origins set dat gedraaid was op Shockerz als voorproefje. De stemming zat er al aardig in!

Lekker begin van Origins – The Darker Side of Classics

Rond half 3 waren wij binnen en toen hebben we alles meteen snel kunnen regelen. Van kluisjes tot muntjes, het ging erg vlot. We waren dan ook binnen no-time bezig met onze eerste dansjes. We begonnen met warm draaien in zaal 2 bij Thera (Therabytes), waar het nog redelijk rustig was. Wij moesten er nog een beetje inkomen, maar de echte liefhebbers van Thera stonden al goed los te gaan. Een ander zien genieten helpt altijd bij het loskomen. Na zijn set hebben we ons verplaatst naar zaal 1 waar Avio live elk moment kon gaan beginnen. Zaal 1 was een stuk groter dan zaal 2 en de stage zag er erg leuk uit met de lichten die bovenlangs doorliepen op het plafond.

Na onze herinneringen aan de set van Avio op Vroeger Was Alles Beter, keken wij heel erg uit naar deze set. De verwachtingen maakten zij met dit setje ook weer helemaal waar. Ze draaiden onder andere ‘Scary Voices’. De DJ’s zelf deden niet onder aan de hoeveelheid danspasjes van het publiek. Terwijl de meesten nog rustig op de maat mee hobbelen, waren er op z’n tijd al wat enthousiaste mensen die helemaal in hun element aan het dansen waren. Langzaamaan werd de zaal ook wat voller.

Zany mocht het stokje van Avio overnemen. De zaal stond aardig vol, maar er bleef voldoende ruimte om je te verplaatsen. Nummers als ‘Midnight’ van Zany en The Beholder kwamen voorbij. Tijdens het draaien van ‘Arise’, The Beholder en Zany remix, was de sfeer al goed te proeven en torende het geluid van het publiek ver boven de muziek uit.

Theracords Classics: ongegeneerd rammen

Na Zany hebben wij ons even verplaatst naar zaal 2 om een stukje van de hardtrance set van Geck-e en Blackburn mee te krijgen. Wegens een kleine generatie kloof waren dit voor ons bijna allemaal nieuwe nummers, maar de drive die in deze nummers zit is echt heerlijk.

Hierna nam Thera de plaats is van Geck-e. De sfeer in deze zaal was intiem en er werd goed losgegaan. Hij draaide nummers als ‘Vazard – Zimmersion’, ‘Black Magic’, ‘Stash’ en ‘Lunatic’.  Dit setje deed ons erg terug denken aan een geweldige T.C.C. op de zondag van Defqon.1. Wij kregen nog geen genoeg hiervan en zo kwam ‘Doggy Style’ ook nog even voorbij. Terugkijkend naar de filmpjes die zijn gemaakt tijdens deze sets zijn we erg blij dat we dit mee mochten maken.

Even bijkomen

Hierna was het voor ons toch even tijd om pauze te nemen en onze maag aan te vullen. Het broodje saté was genieten en alhoewel het erg druk was in de hal bij de picknicktafels, hebben we een plekje kunnen bemachtigen om ons weer op te laden.

Na de pauze hebben we ons weer terug verplaatst naar zaal 1, waar Ran-D samen met Alpha2 bezig was. Dit was voor ons het tijdperk waar wij begonnen zijn met het luisteren naar hardstyle. Bij het horen van nummers als ‘Crump’ en ‘Feel My Fire’ konden we dan ook echt niet stil blijven staan! En van een nummer als ‘TNT – Countdown’ kregen we helemaal veel energie. Wij waren niet de enigen: bij de meesten was dit ook duidelijk zichtbaar aan de dansjes en de blije gezichten. Het toppunt van deze set was toch wel ‘Tonight’ geremixt door Alpha2. De vuistjes worden dan allemaal even de lucht in getikt terwijl iedereen meeschreeuwt. Ook de Alpha2 remix van ‘Noisecontrollers – Yellow Minute’ blijft heerlijk om te horen.

‘Tomorrow and beyond…’

Vervolgens namen onze persoonlijke helden Frequencerz het stokje over. Vrijwel iedereen in de scene kent de nieuwe nummers van Frequencerz wel, maar vaak zijn zij helemaal niet zo bekend met hun (iets) oudere tracks. Dat doet ons veel pijn, want tracks als ‘No Escape’ en ‘Revolution’ verdienen minstens evenveel – zo niet méér – aandacht. Bij het horen van deze tracks hebben we dan ook écht alles gegeven. Toen ‘Tomorrow & Beyond’ voorbijkwam, was de set voor ons perfect. Daarnaast blijft ook ‘Frequencerz – Bitch’ voor ons een hoogtepuntje.

Even bijkomen van Frequencerz wilden we wel, maar dat kon simpelweg niet. The Donkey Rollers waren de volgende om ons te entertainen. Met ‘The Fusion Of Sound’ en ‘Total Domination’ krijg je ons niet meer stil.

Frequencerz

Doe mij ‘Everyday’ maar een Raw Classic feest

De dag leek zo snel voorbij te gaan toen we op de klok keken en zagen dat het al tijd was voor Digital Punk met zijn TiLLT & Seismic set. Hoewel de sfeer van zaal twee erg fijn was, begonnen de danspasjes ook hier heel fanatiek te worden. Deze werden even gestaakt toen die melodie van ‘Everyday’ opkwam. Dit was een track waar we naar uit keken en het was dan ook heerlijk om deze weer eens te horen. Ook ‘Max Enforcer & Frontliner – On The Go’ was weer heerlijk om mee te maken. Hierna volgende nog tracks als ‘Blue Horizon’ en ‘Elements’. Stuk voor stuk pa-rel-tjes.

Helaas moesten we nóg een keertje pauzeren om wat spullen in de kluis te doen. Hierbij hebben we ook nog even rustig gezeten aan de tafels in de gang. Onder het genot van een leuke babbel met onze tafelgenootjes zijn we weer wat tot rust gekomen. Dat was achteraf wel nodig want we kozen ervoor om naar Psyched te gaan in zaal 2.

Hoewel wij helemaal niet bekend zijn met de nummers of de DJ, hebben wij hier enorm staan genieten. Gelukkig maar, want we kwamen er na deze set er achter dat B-Front en High Voltage in zaal 1 tegelijkertijd hadden gespeeld. Bij het zien van filmpjes op Facebook van de sfeer die er hing bij de nummers als ‘B-Frontliner – Magic’ en ‘Delete – Formula (2012 edit)’ was het even slikken, maar die heerlijke ram set van Psyched maakt veel goed.

Na Psyched zijn we uiteraard naar The R3belz gaan kijken in de eerste zaal. Omdat wij hem nooit eerder hebben zien draaien, was dit een echt primeurtje voor ons. Bij het draaien van ‘Pattern 2’ kregen we dan ook echt kippenvel. Ook nummers als ‘Music To Us’, ‘Music Is My Weapon’ en The R3belz’ nummer samen met Zatox, ‘Choirs’, kwamen voorbij. Zijn hele setje was puur genot en ook op Facebook zagen we niets dan lovende woorden voorbij komen.

Ook bij de klassiekers kun je nieuwe dingen horen

Degos & Re-Done is een naam die wij niet vaak bezoeken op feestjes. Maar jeetje wat hebben zij hier een dijk van een set neergezet! Snoeien en zagen mogen we het toch zeker wel noemen. Met hun tracks ‘Lomperkennie’, ‘Salsa’, ‘Outside The Box’ en ‘Evolve’ waren wij nog niet bekend. Maar dankzij onze vrienden en tafelgenoten van eerder deze avond zijn wij helemaal up-to-date van deze nummers.Degos & Re-Done

Minus is More

We namen voor het einde van hun set afscheid van zaal 2 om nog even wat mee te pikken van de Minus Is More set van Chain Reaction en Luna. Na dat setje van Degos & Re-Done was dit ook heerlijk. Toen ‘Crypsis ft. Luna – Torture’ werd gedraaid en iedereen weer enthousiast de handjes en de knietjes omhoog gooit, kwam het kippenvel volle bak op de armen. Ook ‘Darkness Is Calling’ klapte er goed op. Op Facebook was dit voor velen één van hun beste setjes op de avond. Toch waren de keuzes deze avond nog behoorlijk lastig ook al waren er maar 2 zalen.

“Hit you with that bang shit!”

Ten slotte was Adaro nog aan de beurt. Ook over deze set zijn wij zwaar tevreden. Allemaal bekende nummers waar we nog even los op konden gaan. Naast ‘Hit You With That Bang Shit’ en ‘Acti & Jajox – Satana’ kwamen er ook nog wat welbekende Gunz For Hire plaatjes voorbij. ‘Bolivia’ en ‘Sorrow’ blijven wij nog steeds graag horen.

Voor ons was dit ook even een flashback momentje naar dat heerlijke feest Vroeger Was Alles Beter van vorig jaar. Na Adaro zijn we helaas naar huis gegaan om de laatste trein te halen. Daardoor hebben we Chris One moeten missen tot onze grote spijt. Al met al was Origins 2018 meer dan geslaagd en kijken wij nu al uit om 23 Februari weer dansjes te mogen doen op Origins 2019.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina van Origins of Raw

Reageren