Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Elektrum Festival gaat een nieuwe richting op. Organisaties van Intents Festival en WiSH Outdoor voeren namelijk baanbrekende veranderingen voor de afsluiter van het festivalseizoen zoals we deze kennen: “Je gaat een transitie van dag naar nacht meemaken zoals je dat nog nooit gedaan hebt op een festival.”

LEES OOK: Elektrum Festival sluit uitstekend festivalseizoen waardig af met enorme show

Er zijn grote plannen voor Elektrum Festival in oktober, dat een ware make-over krijgt en de beleving van de bezoeker nog meer centraal komt te staan. “Elektrum gaat dit jaar echt de bossen in”, onthult de organisatie over de koerswijziging. Nog steeds op dezelfde prachtige locatie in Boxtel, maar met een andere opstelling waar het decor nog meer tot leven komt tussen de bomen.

Op de datum van het festival (12 oktober) is het precies evenlang licht als donker – dit is waar Elektrum om draait. “Waarbij je overdag feest tussen de bomen en ’s avonds tussen mind-bending lichtkunstwerken”, vertelt Elektrum. Zie het als Elektrum x GLOW in Eindhoven, een hardere stijlen festival in de bossen waarbij beleving centraal staat en je van de ene in de andere verbazing valt. “Dit alles natuurlijk als extra op de dikste namen, mooiste podia en hoogste kwaliteit service.”

Elektrum legt nieuwe koers uit: bright by day, radiant by night

“BRIGHT BY DAY
Dag en nacht zijn hier gelijk aan elkaar. We starten overdag en gaan nog uren door zodra het donker wordt. Beleef hier het laatste outdoor festival van het seizoen. Dwaal over ons gloednieuwe terrein en laat jezelf verbazen.

RADIANT BY NIGHT
NIEUW: zodra de zon zakt tonen we ons ware licht. Ons terrein is volledig vernieuwd en verplaatst zich dieper de bossen in. Dus wij nodigen je uit om op avontuur te gaan tussen de bomen. Met grensverleggende lichtkunstwerken en oogverblindende installaties door het hele bos en over het festivalterrein, beloven wij jou een beleving zoals je nooit eerder meegemaakt hebt.

5 ILLUMINATING AREAS
Op ons nieuwe terrein vind je 5 area’s, gevuld met 50+ ongelofelijke harder styles acts, extreme battles & unieke live shows op zaterdag 12 oktober. Van mega headliners tot aanstormend talent en van Hardstyle tot Raw, Extra Raw, (Raw) Classics en Uptempo, we hebben het allemaal!

Dit alles komt samen in maar liefst 5 verschillende area’s met een ongeëvenaarde show op ons compleet vernieuwde festivalterrein tussen de bomen.”

Elektrum Festival – de vernieuwde afsluiter van het festivalseizoen: “Één showdag waar we al onze energie in kwijt te kunnen”

Elektrum Festival – Gateway of Light wordt gehouden op zaterdag 12 oktober 2024 in Boxtel. Pre-registreer je nu om als eerste toegang te krijgen tot de Loyalty Shop. Iedereen die een Loyalty ticket weet te bemachtigen maakt kans op 5 jaar lang toegang tot Elektrum, WiSH Outdoor (weekend) & Intents (weekend). “De eerste namen van de line-up volgen later, houd de socials in de gaten!”

Beeldmateriaal via Elektrum Festival / KVDM Photography

Reacties

  • Jos 16 april 2024 - 19:42

    Er staat: Op de datum van het festival (12 oktober) is het precies evenlang licht als donker…
    Zijn de tijden veranderd dan? Van 15.00 tot 03.00 of wat moet ik me hierbij voorstellen. Gr Jos

    Quote

Reageren