Peter de Valck
Door Peter de Valck

Droom je graag weg bij de mooiste euforische melodieën, dan ben je niet weg te slaan uit de Euphoria. De afgelopen tien jaar is Euphoria uitgegroeid tot een van de meest succesvolle hardstyle concepten uit de scene. Deze area zal zoals vanouds in het teken staan van de melodieuze hardstyle sound, met een rauw randje als afsluiting van de dag.

In de Euphoria stage staan vele grote namen die door de jaren heen ook al op de Decibel Mainstage hebben mogen staan. Onder leiding van de ideale Euphoria host MC Villain zullen onderstaande kunstenaars hun visitekaartje afgeven.

• Audiotricz
• Bass Modulators
• Code Black
• Coone
• Cyber
• Frontliner
• Hard Driver
• JNXD
• MVTATE
• Zatox
Hosted by MC Villain

De kroonprinsen van Hardstyle draaien stiekem al tien jaar mee in het wereldje. Rick Buijtenhek en Roland Evers a.k.a. Bass Modulators bestijgen de grootste (inter)nationale podia en scoren hit na hit. De twee heren, die al sinds de middelbare school bevriend zijn, behoren tot de grootmachten in de scene. Samen met hun inspirator en tevens leermeester, Noisecontrollers, vormen zij de act NCBM. Met hun euforische sound zullen Rick en Roland de Euphoria in vervoering brengen.

Bass Modulators DecibelLéon Benschop en Kenneth Kroes zijn het muzikale brein achter Audiotricz. Het duo stond nog maar één keer eerder op Decibel, namelijk op de zaterdag afterparty in 2013. Toen maakten de heren nog maar net deel uit van de Scantraxx familie. Sindsdien ging het als een speer voor de twee jeugdvrienden. ‘Infinite’, ‘Reawakening’ (met Atmozfears), ‘Ghettoblaster’ (met TNT), ‘Momentum’ en ‘Zombies’ (met Devin Wild) zijn slechts een handje vol juweeltjes uit hun nu al zeer spraakmakende discografie. Audiotricz zullen je op Decibel infecteren met verslavende melodieën die voor dagen in je hoofd blijven zweven.

De act Code Black werd vijf jaar geleden pas geboren, maar de roots van Corey Soljan liggen dieper geworteld in de scene. Als lid van Bioweapon maakte de Australiër in 2009 vooral Down Under furore, maar slechts een klein jaar later vond het duo letterlijk en figuurlijk de weg naar boven. In het jaar 2011, wanneer Decibel haar tiende verjaardag vierde, ging Corey solo verder. De 28-jarige Aussie soleerde naar de top, verhuisde van Fusion Records naar WE R Music en bracht meerdere meesterwerken uit. De Euphoria is zijn domein.

Barry Drooger, beter bekend als Frontliner, is niet meer weg te denken uit de hedendaagse hardstyle scene. De Melody Man begon met produceren in 2005 en nog geen jaar later scoorde hij samen met Headhunterz, onder zijn alias Abject, al een regelrechte hit met het nummer Scantraxx Rootz. In 2011 kwam hij met zijn solo-album ‘Producers Mind’ en op 24 april 2012 richtte hij zelfs zijn eigen label ‘Keep It Up Music’ op. Er is haast geen artiest die verantwoordelijk is voor zoveel anthems als de 32-jarige Amsterdammer. Frontliner stond in 2009 al op de gigantische mainstage van Decibel, maar deze editie zal hij zijn kunsten in de hemelse Euphoria vertonen.

Mr. Dirty Workz himself mag tot de grootste artiesten uit de scene gerekend worden. Na ‘My Dirty Workz’ in 2008, ‘The Challenge’ in 2011 en ‘Global Dedication’ in 2013 komt Koen Bauweraerts binnenkort alweer met zijn vierde album ‘Less Is More’. De Belg, afkomstig uit Turnhout, begon al in 1998 met het maken van muziek. Toen was hij slechts vijftien jaren jong. Coone staat sinds 2006 onafgebroken op Decibel en over een dikke maand zal hij weer plaatsnemen achter de Decibel DJ decks, ditmaal in de prachtige Euphoria tempel.

Coone Decibel
Op zaterdag 20 augustus laat Cyber zijn betoverende klanken door de Euphoria galmen. De 20-jarige Zwitser releaset zijn platen op Dirty Workz en heeft in een sneltreinvaart de weg naar boven gevonden. Na pareltjes als ‘Together’, ‘Each Other’ (met Sylence), ‘The Supreme’, ‘DLTBGY’ en ‘I Am God’ is dit toptalent natuurlijk onmisbaar in de line up.

In februari 2014 presenteerde hij voor het eerst in de hardstyle geschiedenis niet één, maar vier anthems voor b2s’ grootste indoor evenement Hard Bass. Een ongekende prestatie van Freek van Kempen. Vorig jaar was deze allrounder zelfs verantwoordelijk voor het Decibel anthem ‘Shifting Gears’. Op het moment is hij druk bezig aan zijn nieuwe project, genaamd #NOSLEEP. “I Sleep When I’m Dead” is het devies van de 28-jarige artiest van Dirty Workz. We hebben het natuurlijk over the one and only Hard Driver!

Zatox houdt, net als zijn collega Hard Driver, wel van een tandje harder. De Romeinse gladiator Gerardo Roschini heeft het Decibel 2012 anthem ‘D.E.C.I.B.E.L.’ op zijn naam staan en maakt voor de negende keer zijn opwachting onder dit alias. Deze Wild Motherfucker weet precies wat het publiek wil en speelt daar perfect op in. Eén ding is zeker: Zatox gaat zich niet inhouden op zaterdag 20 augustus.

Het Nederlandse Scantraxx duo JNXD (Alexander Martens & Laurens Havenaar) en de Zweed MVTATE, die luistert naar de naam Björn Brandhammar, zullen het walhalla van de euforische hardstyle completeren.

Reageren