Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

EZG praat in een gloednieuwe aflevering van PLAFONDDIENST over de twee werelden die hij bij elkaar brengt. Als eerste rapper die te gast is in de Hardstyle Podcast geeft hij een tipje van de sluier weg over de enorme hoeveelheid collabs waar hij aan werkt, met onder andere The Purge, N-Vitral & Major Conspiracy en nog heel veel meer.

LEES OOK: Da Syndrome over de kneepjes van het vak als Hardstyle MC

Even Zonder Grappen, beter bekend als EZG, is ene bekend gezicht binnen de hardere stijlen. In 2016 draaide hardstyle legend Adaro opeens een bootleg van zijn plaat op Defqon.1, waardoor de rapper een enorme hoeveelheid aan DM’s kreeg. “Mijn Instagram explodeerde en ik werd wakker met honderden berichten”, legt Giuliano Parinussa uit. Dit was slechts nog maar het begin en zo zocht hij steeds vaker de hardere kant op.

Rellen in de hel want in de hemel is geen Hardstyle

Inmiddels heeft hij samenwerkingen met Warface, Killshot, DRS en nog vele anderen – als een kameleon past hij zich aan en staat hij op verschillende festivals zoals Decibel outdoor. “Om geaccepteerd te worden moet je een passie voor hardstyle hebben, anders val je door de mand.” Bij EZG begon het te kriebelen bij de oude platen van grootheden als Coone en Zany en nu draait hij ook zelf hardstyle en harder. “Mijn shows gaan alle kanten op.”

De komende tijd staan er nog enorm veel collabs op de planning. Zo komt binnenkort de langverwachte ‘Dwars door het Dak’ met N-Vitral & Major Conspiracy uit en ook nog een samenwerking met The Purge. Maar hoe komt een Italiaanse DJ bij de Nederlandstalige teksten van EZG uit? “Hij vond mijn teksten dik, ook al kan hij ze niet helemaal verstaan, haha.”

EZG in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

Hoe kijkt EZG als rapper op de Hardstyle-scene en wat voor grote plannen heeft hij? Luister en kijk naar een splinternieuwe podcast van PLAFONDDIENST op je favoriete platform. Wil je kans maken op een EZG-shirt met het klassieke logo? Laat dan even een reactie achter!

Omslagfoto via website EZG

Reageren