Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Sprookjes bestaan niet, behalve op Fairytale Festival op 11 en 12 mei. Tijdens ‘Fantasia: The Kingdom of Imagination’ zullen de verhalen van Grimm en Andersen juist werkelijkheid worden. Wij geven je in dit artikel een aantal redenen waarom je deze sprookjesachtige dag vol met magische momenten met je vrienden niet mag missen. Maak je klaar voor het bekende kinderverhaal van Fairytale Festival en de 7 redenen.

1. Twee dagen een feestje bouwen

Voor de vierde editie van Fairytale Festival pakt de organisatie groots uit. Dit jaar kun je twee dagen genieten van de fantasiewereld van het festival. De vrijdag van het evenement staat vanaf nu bekend als ‘Freestyle Friday’. Je kunt waarschijnlijk wel raden wat voor muziek daar gedraaid gaat worden met onder andere Darkraver, Outsiders en Jason Payne!. Op zaterdag doen we het allemaal nog een keertje over. Want de tweede dag kun je een andere wereld betreden via ‘The Gatekeeper’, de bewaker van het sprookje.

2. De magie breidt zich uit

Het festival is aan het groeien want ieder jaar wordt het weer een stukje groter. Vorig jaar bestond het festival uit één dag met vier stages, het jaar daarvoor waren er slechts drie stages. Dit jaar: de mainstage, de Gatekeeper, de Teagarden en de Wishing Well. Dit jaar staat ‘Fantasia: The Kingdom of Imagination’ twee dagen voor je klaar en maken ze je stoutste dromen werkelijkheid.

Fairytale Festival

Foto via Facebook-pagina Fairytale Festival

3. De grootste namen uit de scene

Op de zaterdag in Fantasia zullen verschillende hardstyle DJ’s de rol van poortwachter bekleden op ‘The Gatekeeper’. En dat zijn zeker niet de minste artiesten: grote namen uit de scene als Rebelion, D-Sturb en Phuture Noize zullen ons met hun kicks begeleiden naar een andere wereld. De heren van Galactixx, de makers van het Fairytale Festival 2018 anthem, zullen uiteraard aanwezig zijn. De track ‘Kingdom of Imagination’ zul je dus zaterdag bij ‘The Gatekeeper’ sowieso gaan horen. De volledige line-up:

Warface
Adaro
Rebelion
Phuture Noize
D-Sturb
Deetox
Keltek
Galactixx (Anthem makers 2018)
Prefix and Density
PRDX

4. Ontspanning en andere activiteiten

Een dagje losgaan op een festival kost natuurlijk enorm veel energie. Maar in de sprookjeswereld van Fairytale Festival hebben ze overal rekening mee gehouden. Zo zijn er verschillende ontspannende activiteiten die je met het stampen kunt afwisselen. Wat dacht je van een henna tattoo zetten of even uitrusten in een van de chill-area’s. Maar het allermooiste zijn toch wel die massagestoelen. Een paar minuutjes hierin en alle spierpijn is uit je lichaam verdwenen voor je je kon beseffen dat je het überhaupt had.

5. De perfecte ligging

Het festivalterrein aan de Erasstraat in Kaatsheuvel is dé perfecte locatie voor deze sprookjeswereld. Er is helaas geen magisch station bij dit terrein. Daarom heeft Fairytale Festival bussen geregeld voor iedereen die met het openbaar vervoer komt. Deze brengen je vanaf Tilburg zo naar het terrein van Fairytale Festival. Ook op de terugweg zullen deze bussen voor je klaarstaan en zorgen dat je weer veilig terugkomt op station Tilburg. Eenmaal daar ga je tot de ontdekking komen dat die bussen ook nog eens perfect aansluiten op de treinen naar Den Bosch en Eindhoven. Beter kan het niet!

6. Brabantse gezelligheid

Het festivalterrein in Kaatsheuvel, waar het allemaal gaat gebeuren, is niet al te groot. Als je van de ene kant naar de andere kant van het terrein wilt, hoef je geen dag van de vierdaagse te lopen. Door deze kleine setting voel je de warmte en gastvrijheid die Brabanders je altijd bieden. Ook op Fairytale Festival zul je die grootse gezelligheid ervaren, met een zachte G.

7. Tickets zijn cheap

Nou horen we je denken “een weekend festival, dat is toch onbetaalbaar?”. Maar niets is minder waar. Voor slechts €39,95 kun je vrijdag en zaterdag genieten van de beste house, hardstyle, raw hardstyle en urban artiesten. Eén dag is toch ook veel te weinig om al dat moois in je op te nemen en voor altijd te bewaren als herinnering?

Als jij dit onwerkelijke en vooral ook onvergetelijke weekend niet wil missen, haal dan nu je tickets voor Fairytale Festival 2018 via de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Fairytale Festival

Reageren