Martijn, Jan-Jaap & Tamara
Door Martijn, Jan-Jaap & Tamara

Dit is de allereerste “Favoriete non-hardstyle track” post. Op deze manier geven wij je de kans om iedere week een aantal van je favoriete dj’s net iets beter te leren kennen. Een geselecteerd groepje zal vertellen wat hun meest favoriete non-hardstyle track is en wat het verhaal achter deze keuze is. Dit zullen we maar liefst voor zes weken lang plaatsen, dus zorg ervoor dat je elke donderdag klaar zit om te zien wie er aan de beurt zijn!

Deze week kregen Brennan Heart, Max Enforcer, Sound Rush, Chain Reaction en Delete de lastige vraag voorgeschoteld. “Als je moest kiezen, wat is dan je favoriete non-hardstyle nummer?”

Brennan Heart
Brennan Heart is absoluut fan van Ludovico Einaudi. Deze legende is bekend van zijn prachtige pianocomposities. Dit zijn er echter zoveel, dat ook Brennan Heart moeite had om hier een eerlijke keuze in te maken. Ludovico springt er vooral uit met zijn composities voor de film ‘Intouchables’. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘Una Mattina’.

BONUS: Ben je benieuwd hoe deze melodie in een harder jasje klinkt? Dr. Peacock en Sefa hebben hun eigen versie van het lied gemaakt.

Max Enforcer
Deze vraag was erg lastig te beantwoorden voor iemand die daadwerkelijk naar alles luistert. Toch is het Max Enforcer gelukt om één nummer te kiezen die er volgens hem uitspringt. Dit is ‘Portishead – Road‘, een nummer dat hem écht kan raken. Hij geeft dan wel de voorkeur aan de Roseland NYC live versie.

Sound Rush
De heren van Sound Rush kiezen voor een relatief nieuw dance nummer. Hun absolute favoriet is ‘Madeon – Cut The Kid’. De 21 jarige Fransman achter dit lied werd bekend door zijn Youtube viral. Door invloeden van Daft Punk te combineren met zijn eigen stijl weet Madeon een prachtig nu-disco nummer neer te zetten.

Chain Reaction
Chain Reaction luistert naast hardstyle ook graag trance. Hij koos voor een lied uit 2003, namelijk ‘Saltwater – The Legacy (Alphazone Remix)”. Naast zijn liefde voor dit nummer gaf hij ook aan inspiratie te vinden in 80’s en 90’s muziek. 

Delete
Dat hij een voorliefde heeft voor een diepe bass, is al terug te horen in zijn unieke kicks. Delete gaf aan onwijs te genieten van het werk van Noisia. Deze Nederlandse drum and bass groep is te herkennen aan hun originele, maar vooral harde muziek. Als favoriete nummer koos Delete de Noisia Remix van ‘Labrinth – Earthquake’. Met deze remix maakte de drum and bass groep een uitstapje naar het naastliggende genre dubstep.

Reageren