Tamara den Boer, Jan-Jaap Top & Martijn Veenman
Door Tamara den Boer, Jan-Jaap Top & Martijn Veenman

Dit is de derde “Favoriete non-hardstyle track” post. Op deze manier geven wij je de kans om iedere week een aantal van je favoriete dj’s net iets beter te leren kennen. Een geselecteerd groepje zal vertellen wat hun meest favoriete non-hardstyle track is en wat het verhaal achter deze keuze is. Dit zullen we maar liefst voor zes weken lang plaatsen, dus zorg ervoor dat je elke donderdag klaar zit om te zien wie er aan de beurt zijn!

Deze week de antwoorden van Noisecontrollers, The Prophet, Titan, Act of Rage en Bass Chaserz op de lastige vraag: “Als je moet kiezen, wat is dan je favoriete non-hardstyle nummer?”

Noisecontrollers
Bas kan het niet over zijn hart verkrijgen om maar één nummer te noemen, daarmee doet hij tekort aan zijn andere favorieten. Hij gaf ons in plaats daarvan zijn top drie, onder de voorwaarde dat we ze hier allemaal zouden noemen. De nummers die hij noemde zijn ‘Jurgen Vries – The Theme’, ‘Deadmau5 – The Veldt’ en ‘Jan Hammer – Tubbs and Valerie’. Dat Bas inspiratie haalt uit deze muziek kun je terughoren in zijn producties. Zo maakte hij van The Theme een remix. Ook bracht hij met zijn laatste album een productie uit waarin je invloeden van Deadmau5 kunt terughoren. Tot slot is de prachtige melodie uit Tubbs and Valerie verwerkt in zijn nummer Pillars Of Creation.

The Prophet
Het favoriete nummer van Dov mag zonder twijfel een klassieker genoemd worden. ‘The Prodigy – Firestarter’ is nu eenmaal een invloedrijk nummer geweest. The Prodigy heeft in de jaren 90 veel grote hits gehad. Onlangs heeft Ran-D een bootleg gemaakt van Voodoo People. Deze bootleg is (nog) niet uitgebracht, maar je kunt hem wel terugluisteren in Ran-D’s Qlimax set.

Titan
Twijfel was niet aanwezig toen we George de bekende vraag stelde. Waar sommige artiesten lang moesten nadenken en afwegen, had Titan zijn antwoord al direct klaar. Zijn favoriete track is : ‘Arctic Monkeys – Do I Wanna Know?’

Act of Rage
Jacques had er iets meer moeite mee en heeft er eerst een nachtje over geslapen. De volgende dag kwam Act of Rage dan toch met zijn antwoord. Dit was: ‘Kid Ink – Sunset’.

Bass Chaserz
Deze artiesten zijn met twee, dus vandaar dat wij natuurlijk ook twee tracks los hebben weten te peuteren.

Marco heeft naast hardstyle, een vrij brede muzieksmaak naar eigen zeggen. Een groot fan is hij vooral van house en hip-hop. Het verraste ons dan ook dat hij vroeg: Mag ik ook een hardcore track kiezen als favoriet. Natuurlijk waren wij zo flauw om hier geen genoegen mee te nemen, en vroegen we om een andere track. Er ging wat enige bedenk tijd overheen, maar uiteindelijk kwam Marco met het antwoord: ‘Akon – Blown Away’ is toch wel één van zijn favoriete nummers.

Voor de tweede helft van Bass Chaserz was het beantwoorden van de vraag een stuk makkelijker. Toen we de vraag aan Jos stelde kwam hij namelijk meteen met een antwoord, zijn favoriete lied is ‘Johnny Cash – Hurt’. Het nummer is tijdloos, krachtig en heeft gevoel.

Reageren