Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Na twee jaar met nauwelijks evenementen volgen de evenementen elkaar in rap tempo op. Maar festivalorganisatoren en bedrijven die hier komen werken, hebben veel personeel tijdens de coronacrisis zien vertrekken. Resultaat: er is nog amper genoeg personeel.

LEES OOK: 10 redenen waarom je het avontuur van WiSH Outdoor niet mag missen

Opbouwers, catering en bijvoorbeeld licht- en geluidbedrijven zijn massaal op zoek naar nieuwe mankrachten. Het tekort aan personeel is een “belangrijk thema” voor de festivalindustrie, aldus woordvoerder Bente Bollmann van MOJO (een van de grootste organisaties in Nederland en verantwoordelijk voor onder andere Lowlands) tegen NU.nl. “In onze branche werken veel ZZP’ers en die hebben tijdens de coronacrisis noodgedwongen ander werk moeten zoeken omdat er geen festivals waren. Zij hebben nu een andere baan en dat merken wij.”

Veel van deze zelfstandigen konden tijdens de crisis amper rekenen op overheidssteun en zijn dus inmiddels vertrokken. Een speciale website vanuit de evenementenwereld is al in het leven geroepen om aan de hand van vacatures nieuwe mensen te werven. Volgens Bollmann is er “best veel animo” om te werken op een festival, maar het probleem is hiermee zeker nog niet opgelost. “Het gaat inmiddels de goede kant op”, aldus Bollmann. “Het helpt dat er weer echt festivals zijn, waardoor het werken bij een dergelijk evenement weer on top of mind is bij mensen.”

Festivalbranche is op zoek naar nieuwe werknemers

Kan je niet genoeg krijgen van festivals, en ben je nog op zoek naar een nieuwe (vakantie)baan? Er zijn dus genoeg bedrijven waar je binnen de evenementensector aan de slag kunt gaan, zoals de opbouwers van Unity Event Crew. Ook ID&T startte een nieuwe initiatief met deleukstezomerbaan.nl om het personeelstekort op te vangen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Harmony of Hardcore

Reageren