Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

Festivals en concerten zijn helemaal geïntegreerd in ons leven, maar dat zou volgens velen (zoals je moeder) niet goed voor je gesteldheid zijn. Elk weekend heb je de mogelijkheid om verschillende evenementen te bezoeken en bij die festivals horen natuurlijk een biertje, een sigaretje en een lekkere pizza of frietje speciaal. De decibellen die door de DJ’s geproduceerd worden zijn kilometers verderop nog te horen en dat maakt het imago van een festival ongezond.

LEES OOK:  Festivalbelasting ligt op de loer

Uit onderzoek is echter gebleken dan festivals helemaal niet zo slecht zijn als menig ouder of buurtbewoner denkt. Je wordt zelfverzekerder, je voelt je meer verbonden met anderen en bent productiever wanneer je naar een leuke band of je favoriete DJ luistert. En over het algemeen leven blije mensen namelijk ook langer. Volgens het Britse onderzoek is om de twee weken naar een concert of festival gaan zelfs het beste voor je gezondheid. “A gig every two weeks could pave the way for almost a decade more years of life.”

Creëer die blije sfeer en leef langer: festivals zijn gezond

Dus als je ouders weer eens zeuren dat elk weekend naar een festival gaat zo vreselijk slecht voor je is schuif je het onderzoek maar eens onder hun neus. Thuis een lekker muziekje aanzetten helpt ook om een gelukkig gevoel te creëren. Het volledige artikel is hier te lezen.

Bron: NPO3FM
Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren