Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Free Festival is sinds jaar en dag een van de top feesten van het festivalseizoen. Het festival, dat dit jaar voor eerst neerstrijkt op Almere strand, vertegenwoordigt meerdere hardere stylen. Naast de welbekende hardcore mainstage en de hardstyle indoor stage is ook al jarenlang ruimte voor een freestyle area. De combinatie van deze muziekstijlen en het lekkere zomerse weer zorgen jaar op jaar weer voor een top feest van organisatie Art of Dance.

Naast de primeur dat de editie van dit jaar gehouden zal worden op het legendarische Almere strand, staat er nog iets speciaals op de planning. Dit jaar zal namelijk de freestyle area gehost worden door Foolish. Het nog jonge freestyle label maakt snel stappen en mag nu haar eigen stage hosten op Free Festival. Ze zijn echter wel tegen een paar problemen aangelopen. Foolish heeft namelijk een hele dikke line-up bij elkaar weten te krijgen, maar de rider van sommige artiesten is niet bepaald wat je noemt, tja, laten we maar zeggen dat het niet de allerdaagse eisen zijn van een artiest.

Darkraver
Iedereen is bekend de voorliefde die de Darkraver heeft voor Batman. Kleren, petjes en zelfs een tatoeage van Batman behoren allen tot het arsenaal van deze man. Voor de Foolish hosting op Free Festival had hij echter toch wel een raar verzoek. Dames en heren, schrik niet, maar het kan zomaar eens voorkomen dat jullie de Darkraver in een spandex Batman outfit zullen zien optreden. Dit was namelijk 1 van zijn eisen. Daarnaast heeft hij ook nog eens 20 flessen Bacardi besteld, maar heey, wie kijkt daar nou vreemd van op, kan hij lekker delen met het publiek.

bacardiRuthless
Een man die natuurlijk niet mocht ontbreken op de line-up van de Foolish freestyle area: onze roodharige vriend Ruthless. Afgelopen jaar kwam Ruthless met zijn ‘Gaan met die Banaan’ remix en dit jaar wil hij er nog een schepje boven op doen. Voor zijn optreden heeft hij namelijk gevraagt om 50 trossen bananen! Zie je het al voor je? Zorg er dus maar voor dat je tijdens zijn optreden vooraan te vinden bent, want zeg nou zelf, een banaantje voor de extra energie kan iedereen wel gebruiken op een dag vol Foolish beats.

The Viper
Ja, wat valt er te zeggen over deze legende, behalve dat hij alles graag in vuur en vlam zet. Zelfs de beste artiesten hebben af en toe hulp nodig op het podium, daarom heeft hij ook aangegeven bij Foolish wel een 20-tal luciferpakjes nodig te hebben om te helpen het vuur mee aan te wakkeren. Daarnaast houdt The Viper natuurlijk ook van zijn fans. Speciaal voor jullie heeft hij ervoor gezorgd dat er bij de EHBO posten een aantal anti-slangengif spuiten aanwezig zijn. Deze zullen jullie ongetwijfeld nodig hebben na zijn optreden.

viper-foolishTechnoboy & Tuneboy
Deze Italiaanse grootmeesters zijn steeds vaker te vinden op Freestyle stages op de grootste festivals en ook Foolish is het opgevallen dat dit in de smaak valt bij het publiek. Over in de smaak vallen gesproken, naast Ruthless zullen ook deze mannen jullie verzorgen van een een hapje eten tijdens hun set. Zij hebben namelijk aan Foolish gevraagt voor 50 kale pizzabodems. Het enige wat jullie nog moeten doen is wat lekker beleg regelen en je Italiaanse maaltijd is compleet.

Dr Phunk
De eisen van Dr Phunk hebben vreemd genoeg allemaal te maken met andere doktoren….waar zou hij het toch vandaan halen. Hier gaat Foolish haar handen nog vol aan hebben. Een muziekalbum van Dr. Dre, ja, dat is geen probleem. Een pizza margherita gemaakt door Dr. Oetker hemzelf? Dat wordt al een beetje lastig, maar dat is nog niks vergeleken met zijn andere eisen. Dr Phunk zijn droom is namelijk om een sparsessie te houden met Dokter Strange en een monstertransformatie te ondergaan uitgevoerd door Dr. Frankenstein….Misschien moet iemand hem maar eens vertellen dat deze mensen niet bestaan.

unnamed-1Crude Intentions
Dat Crude Intentions een voorliefde voor dieren heeft blijkt maar weer uit zijn rider voor Free Festival. Deze man wil namelijk on-stage gesupport worden door een aap in maatpak met bokshandschoen, en ik hoor je denken, dat kan niet gekker, maar dan ken jij deze man nog niet. Hij wil namelijk ook een vis die de tuba speelt. Ja Foolish, daar zul je je handen vol aan hebben. Daarnaast is een opblaasbare ghettoblaster een wens van deze man, maarja, de boxen knallen er toch al uit wanneer hij zijn freestyle beats over het Almere strand knalt.

Rockerman
Deze man is samen met de Darkraver verantwoordelijk voor het Foolish anthem van Free Festival. Een droom die uitkomt zou je zeggen, maar Rockerman heeft nog een droom die hij van kleins af aan al uit wil zien komen. In zijn rider heeft Rockerman namelijk gevraagt om een NASA ruimteschip om hem naar de maan te brengen. Hoewel Foolish een groeiende identiteit is in de scene ben ik toch bang dat dit net iets te hoog gegrepen is voor hen. Misschien dat een simpel rakketje van de ijscoman volstaat.

rockerman-foolishKit Hype
Bob Marley is de grote held van deze Foolish freestyle man. Op hetzelfde podium zal hij nooit staan, maar misschien verkleed op het podium als de enige echte Bob Marley? Dat moet toch te doen zijn. Het enige wat deze man vraagt aan Foolish is een grote Rasta pruik en een levensgrote poster van zijn held. Een beetje gek op het podium staan? Het zou Foolish niet zijn als dit niet tot de mogelijkheden zou behoren.

Nou, dat was me het lijstje wel. Van bananen tot pizza’s en van pruiken tot ruimteschepen, het kan niet gek genoeg zijn voor deze Foolish freestyle artiesten. Eén ding is zeker, als ook maar de helft van deze rider wordt gerealiseerd door de organisatie kan het alleen maar één groot knalfeest worden dat je absoluut niet mag missen. Foolish staat bekend om haar knotgekke hostings en deze zal zeker aan het lijstje toegevoegd worden. Kaarten voor Free Festival zijn nog beschikbaar voor maar €25,- dus wees er snel bij want voor deze Foolish prijs vliegen ze over de toonbank.

Reacties

 • Jolanda 23 juni 2017 - 17:04

  Ik zou graag drank (cocktail) ijsjes willen ?

  Quote
 • Brenda 27 juni 2017 - 06:42

  Ik zou graag een fruitbar zijn voor de gezonde vitamientjes!

  Quote
 • Wendy Kater 23 juni 2017 - 17:01

  Pak hagelslag

  Quote
 • Mandy 23 juni 2017 - 17:13

  Rider: 2 kaartjes voor free festival winnen! Kan ik samen met me beste dinnie volgas genieten daar en losgaan

  Quote
 • Michel 23 juni 2017 - 19:51

  Een candy girl met haribo snoep

  Quote
 • Carlo 23 juni 2017 - 20:13

  Mijn rider zou zijn:een doosje carolina reaper (de heetste pepers)eens kijken of we free festival nog hotter kunnen maken!!

  Quote
 • Natasja 23 juni 2017 - 20:25

  Een opblaasbadje met donut om in te zitten!!

  Quote
 • Zaklina 23 juni 2017 - 20:45

  Omdat me favo ridders wil zien en miet te missen zijn

  Quote
 • Erwin van der terp 23 juni 2017 - 21:16

  Mijn ridder zou zijn :

  Een badje vol met badeendjes op het podium
  Zodat me beste vriendin heerlijk in het badje kan genieten tijdens de set en natuurlijk hou ik er ook van om met de eendjes te spelen :p

  Quote
 • Lisette 23 juni 2017 - 22:36

  Rider: een echte tijger op het podium…?(weliswaar met zn verzorger)
  Ik ben gek van katachtigen en 1 van mn grootste dromen is een tijger over zn kop aaien..
  Waarschijnlijk krijgen jullie dat niet voor mekaar vanwege de dierenbescherming enzo maar ja ik ben dan ook geen DJ/Producer?

  Quote
 • Reshma Rajaram (Bounty) 23 juni 2017 - 22:53

  Wil gewoon een paar kokosnoten en een hangmat

  Quote
 • Rhona 23 juni 2017 - 22:55

  Rider: ik zou heel graag kans wil maken zodat ik mn beste vriendinnetje mee kan nemen naar haar eerste feest ???

  Quote
 • Hans 23 juni 2017 - 23:12

  Mijn Rider zou zijn:

  Een DIK Schuimkanon, zodat iedereen tijdens het lekkere weer van een verfrissend schuimbad kan genieten tijden de beste beats van de heren zelf!!
  Zeg nou zelf, de sfeer zal er niet minder op worden :D!

  Quote
 • Roy 25 juni 2017 - 23:57

  Rider: een afsluitbattle van 2 uur tussen alle freestyle artiesten! Voetjes van de vloer!

  Quote
 • Veronique Klomp 27 juni 2017 - 08:17

  Op mijn rider zou staan :
  • Héél veel ijs om af te koelen van het harde gefeest
  • 2 gastenlijstplekken en/ of een meet & greet
  Want mijn vriend is 2 juli jarig en om dit goed te vieren willen we natuurlijk knallen op Free Festival!

  Quote
 • Roger 27 juni 2017 - 12:41

  Kom maar door oftewel
  Bring it bitshes

  Quote
 • Jurne 23 juni 2017 - 16:48

  Het is gevraagd niet gevraagt

  Quote

Reageren