Fé van Megen
Door Fé van Megen

Zit dit nummer nog steeds in je hoofd? Dan was jij waarschijnlijk ook op deze editie van Pussy lounge at the Park! We mochten onze ‘stoute schoenen’ weer aantrekken en op zaterdag 11 juni stuiterend de dag door bij het leukste freestyle feestje uit het land. Deze keer niet bij de Asterdplas, maar in het Breepark in Breda. ‘Different park, same circus’ werd er beloofd door b2s. Pussy lounge staat bekend om de sexy danseressen, co2-kanonnen, opblaasobjecten, confetti en 100% complete madness. Nog steeds brak of last van de dinsdagdip? Of benieuwd hoe het feestje was? Geniet nog even na met het report van dit feest!

De hele week werden we in spanning gehouden door de weergoden.. Werd het nou mooi weer? Bleef het droog? Elk uur gaf de weer-app wel iets anders aan. Dat werd – zoals wel vaker in ons kikkerlandje – gewoon wachten tot de dag zelf.

De avond van tevoren had ik een bruiloftsfeestje. Ik lag om half twee in bed met de kriebels in mijn buik.. Morgen was het dan weer zover! Mijn laatste festival was Emporium Brasil op 28 mei. Na elk feestje kijk ik – en volgens mij alle toegewijde festivalgangers ook – weer uit naar het volgende feestje! Of het een week duurt of een paar dagen, de kriebels komen! Mijn vorige edities waren tot nu toe Pussy lounge XXL in Rotterdam en Pussy lounge Wintercircus bij Aquabest. Deze feesten hadden de lat hoog gelegd voor vandaag, maar daardoor had ik er des te meer zin in.

Als ‘import’ Brabander kon ik zaterdag lekker op de fiets: een thuisfeestje! Ik had het genoegen om met een groep van dertien gekke mensen naar dit feestje te gaan. Van tevoren zaten we bij mij om te socializen, drankjes te nuttigen en ons te schminken (‘verkleden’) als ‘Pussy’s’. Rond drie uur zaten we op de fiets – of in de auto – om te gaan knallen in het Breepark. Bij aankomst moesten we wachten op vrienden die met de pendelbus zouden komen. De pendelbussen werden de hele dag ingezet en voor € 5,- kon je retour. Goed geregeld dus! Toen we compleet waren, kon het feestje dan eindelijk gaan beginnen!

pussy lounge 1
Binnenkomst

Ondanks het drukke tijdstip konden we snel langs de kaartjesscanners en security. Bij de muntenkassa’s stonden er flinke rijen. Toch bleek de rij minder lang te duren dan we dachten: de muntjes waren zo binnen. Na het regelen van een kluisje en het halen van de welbekende Pussy accessoires (waaier!) konden we dan echt gaan genieten! De stage was in een soort Mexicaanse stijl met een ‘el sombrero’ en ‘el cacto’. Ik kreeg er een cowboy gevoel bij. Hiyaa cowboys!

Entertainment
Zoals je verwacht van Pussy lounge, is er altijd weer entertainment te vinden op allerlei manieren. Zo kon je een ritje maken in het reuzenrad, lekker ‘chillen, chillen, chillen in een (bubbel)bad’, verkleed een gekke (Mexicaanse) foto laten maken in de photobooth en kijken hoe lang je het vol zou houden op de ‘agressieve el burro’.

Relaxen? Dat kon op de heuvel. Hier waren een aantal zitmogelijkheden neergezet, of je plofte lekker neer in het gras. Een leuke view over het terrein en de dansende mensen! Rond half vijf begon het een klein half uur te regenen. Tijdens de korte regenbui werden de zitmogelijkheden van de heuvel nog even gebruikt als waterglijbaan.. (Al gleed het niet zo hard..) Inmiddels was ik een ‘nat katje’ geworden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het enige buitje van de dag en voor de rest hadden we lekker (benauwd) weer. Prima weer voor de alle feestpoesjes dus!

Zoals gewoonlijk was er één mainstage, maar er was ook een ‘Fiesta Bar’. Een kleine ministage die leek op een kroeg. Deze kleine feesttent werd gesponsord door Flügel. Er was een te gekke sfeer! Je stond binnen lekker dicht op elkaar en er hingen ook boxen buiten. Hier werden verschillende genres afgespeeld, voor ieder wat wils. Voor als je even iets anders wilde horen dan freestyle.. Soms een paar carnavalsnummers (want tja, we bevonden ons wel in het mooie Brabant) gevolgd door ‘schudden-met-die-billen-muziek’ voor de meiden en dikke raw beats om gezamenlijk te knallen (Bijvoorbeeld ‘Adaro & Danny Scandal – For the Street (Regain Remix)’).

pussy lounge 3
‘It’s the Pussy that makes the party!’

Naast al het genoemde entertainment waren de echte ‘pussy’s’ natuurlijk ook van de partij! De dames waren de hele dag door in de palen te vinden, op het podium en liepen ook door het publiek heen. De één iets schaarster gekleed dan de ander, sommigen in stijl van Día de Muertos (Feest in Mexico, Dag van de Doden). Het blijft een feest om naar te kijken! (Ook als vrouw!)

Line-up en muziek
13:00 – 15:00 Dave S
14:30 – 16:00 Potato
15:30 – 17:00 Dr Phunk
16:30 – 18:30 Ruthless
18:00 – 19:30 Dana
19:00 – 21:00 Darkraver
20:30 – 22:00 Paul Elstak
21:30 – 23:00 Panic
22:30 – 00:00 The Viper
23:30 – 00:30 Bass-D
00:30 – 01:00 Resident Rumble

De line-up zag er goed uit: een hoop freestyle koningen waren er deze dag weer bij! Zoals je kan zien, draaiden de meesten DJ’s anderhalf tot twee uur en het laatste half uur samen met de volgende DJ. Een leuk concept! Dave S en Potato heb ik moeten missen. Deze toppers mochten het feestje openen.

Vervolgens draaide Dr Phunk. Een goede inkomer voor als je net binnen kwam. Ruthless maakte er één grote feestboel van! Hij begon zijn set met allerlei Pussy lounge nummers kort achter elkaar in te mixen. Een goed begin is het halve werk. ‘Gaan met die banaan’ werd op de dag zelf vijf keer gedraaid en in drie verschillende versies, waaronder bij Ruthless. Andere bekende platen die werden gedraaid waren ‘Mashup 5.0 (Warface)’ (o.a. door Hardwell (een echte Bredanaar), die een bezoekje kwam brengen om een uitstapje te maken naar de freestyle) en ‘Livin’ on a prayer / Born to die (Remix, Ran-D & Digital Punk).

pussy lounge 2
Mijn grote teleurstelling (en van velen zo te lezen op social media) van de dag was de solo set van Darkraver. Deze freestyle prins bracht het tempo omlaag en draaide redelijk wat hip-hop en R&B achtige muziek. Paultje maakte mijn dag weer goed. Nummers zoals ‘Rainbow in the Sky’ (Paul Elstak), ‘Thunder’ (Yellow Claw & The Opposites, Evil Activities & E-life Remix), ‘The Partysquad – Oh My’ (DJ Paul Elstak’s Remix) en ‘Dropping it’ (Paul Elstak & Radiate) zorgden voor een uptempo setje.
Panic en The Viper draaiden goed, maar het tempo bleef een beetje steken. Bass-D en Resident Rumble draaiden (eindelijk) wat meer hardcore. Platen als ‘Eat This’ (Peacock), ‘Raise & Revolt’ (Angerfist), ‘Voel je die Bass’ (J.D.A) en ‘Pompen’ (D-Fence) werden door de speakers gepompt.

Sfeer
Onze groep stond redelijk achteraan in het midden. Wij willen ons altijd lekker vrijuit kunnen bewegen. ‘Claustrofobische autisten’, noemen we onszelf dan maar. Een gesprek was snel gestart met de mensen om je heen. Als je er langs moest, gingen mensen gemakkelijk voor je aan de kant. Voor mij maken dit soort dingen de sfeer. Nog belangrijker: waar ik ook keek, iedereen ging los! (Totdat ze hip-hop gingen draaien.. ‘Wie willen er hip-hop horen?’ Stilte..) Ik heb ontzettend genoten van iedereen die mee zong met de bekende liederen en sprong of dit het laatste Pussy lounge feestje was! Ook voorin ging het publiek heerlijk los. Een dikke tien dus!

Even zitten..
Wat ging de tijd weer snel! Omdat mijn lichaam redelijk moe werd, ben ik een aantal keren gaan zitten. Bij de eettentjes stonden de meeste bankjes. Er was overvloed aan eten. Van pannenkoekjes tot nacho’s, van fruit tot döner. Bij de eettentjes zaten een hoop mensen – te eten dan wel te rusten – en was het een gezellige aangelegenheid van komen en gaan. Ook hier was je snel aan de praat met wildvreemden!

Licht, lasers en de eindshow

Toen het donker werd (zo rond een uurtje of tien – half elf), knalden de lasers het publiek in! We werden bedekt met een groene laseroase. Als laatste draaide dus Resident Rumble (bestaat uit: Darkraver, die het een beetje goed kon maken, Paul Elstak, Ruthless en The Viper). Deze toppers draaiden bijna alleen maar hardcore, zoals ik al eerder vermelde. Rond 00:45 begon het vuurwerk te knallen. Ondanks het prachtige vuurwerk was ik vooral nog druk bezig om lekker los te gaan het laatste kwartier. Het vuurwerk kwam namelijk vooral op tijdens de ‘drop’. Je herkent dit gevoel vast ook wel: nog even alles eruit nu het nog kan!

pussy lounge 4
Aan al het moois..

En toen was het weer gedaan met de pret: aan alles komt een einde, zo ook aan dit mooie feestje. Het was nog ‘erg gezellig’ bij de kluisjes, waarbij je plat werd gedrukt bij het halen van je spullen.
Er was zelfs nog een ‘verboden afterparty’ georganiseerd in het Mastbos. Deze after bleek toch nog snel te zijn afgelast door de politie. Rond half vier waren de driehonderd mensen allemaal verdwenen. Wij hebben het maar op een ‘saaie’ thuis after gehouden!

Pop that Pussy!
Pussy lounge, een feest waar je een keer geweest moet zijn! Om te beginnen met de minpuntjes van deze editie: deze locatie heeft niet zo veel sfeer als bij de Asterdplas, de parkeergelegenheid die twaalf euro kost en waarbij het niet allemaal even soepel verliep, het soms lang moeten wachten aan de bar of bij de kassa’s voor de muntjes (rond zeven sloten er twee kassa’s terwijl er nog zes redelijke rijen stonden. Deze moesten ‘invoegen’) en de drukte bij de kluisjes op het einde.. Maar..
Daar kreeg je voor terug: leuk (en lekker) vermaak, heerlijke beats met een goede opbouw qua muziek, een altijd originele merchandise, keuze zat bij het eetgedeelte, genoeg rustmogelijkheden, een reuzenrad, een dikke lasershow, knallend siervuurwerk en voor mij het allerbelangrijkste: de heerlijke sfeer! Het was inderdaad weer een ‘circus’. Ook met dank aan mijn geweldige feestgroep!
Kortom: dankjewel ‘Pussy lovers’! Er kan veel fout of goed zijn, maar uiteindelijk maken we het feestje toch echt zelf magisch!

Zie ik jullie 20 augustus ook bij Decibel @ the ‘Hula Heaven’ of bij Pussy lounge XXL in Rotterdam in oktober?

Reageren