Hard News
Door Hard News

De GelreDome in Arnhem is al jaren het huis van de populaire hardstyle concepten Hard Bass (aan het begin van het jaar) en Qlimax (aan het eind van het jaar). Vele duizenden bezoekers komen met liefde en plezier naar het voetbalstadion om de hele nacht te dansen en feesten op hun favoriete muziek.

Momenteel heeft de directeur van de GelreDome, Hèrald van de Bunt, slechts een vergunning voor twee nachtelijke dance evenementen per jaar. Dit zijn vanzelfsprekend Hard Bass en Qlimax. Maar de directeur ziet ruimte voor twee à drie extra evenementen per jaar. Momenteel staat de eindtijd voor andere evenementen op 23:00, maar Van de Bunt vindt dat dit de mogelijkheden om de GelreDome te exploiteren beperkt.

Geluidsoverlast
In het verleden had de GelreDome een vergunning voor vier nachtelijke evenementen in het jaar, maar om de geluidshinder voor de directe omgeving in te perken heeft de Gemeente Arnhem besloten om dit te verlagen naar slechts twee. Van de Bunt stelt dat dancefeesten in de nacht ook prima zonder geluidsoverlast gehouden kunnen worden. Hij wil binnenkort een gesprek aangaan met de Gemeente om te praten over een proefevenement.

Bron: De Gelderlander

Reacties

 • Yoram 19 februari 2016 - 13:40

  Nooit iets te klagen gehad over het gelredome behalve de trappen en de reistijd. Supremacy dus ook maar hier doen dan?

  Quote
 • Kai bischof 19 februari 2016 - 19:51

  Jazeker moet supremacy naar het gelredome of in ieder geval een dik raw feest !

  Quote
 • Melvin 20 februari 2016 - 14:37

  Supremacy naar het gelredome, alsjeblieft zeg! Dancefeest zonder overlast. Dat kan alleen maar als de volumeknop naar benedem gaat. Tijdens Hard Bass en Qlimax is het geluid ook om te huilen, dus laat Supremacy lekker in de Brabanthallen.

  Quote
 • Jeffrey 19 februari 2016 - 15:07

  Nooit iets te klagen gehad over het gelredome behalve de trappen en de reistijd. Supremacy dus ook maar hier doen dan?

  Quote

Reageren