Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

APEX Records is een gloednieuw raw hardstyle label, dat staat voor broederschap tussen de artiesten Cryex, Qriminal, Ressurectz, Scarra, Vasto en MC Synergy. Samen zijn ze van plan om de scene compleet over te nemen, en de heren vertellen ons precies wat we hiervan mogen verwachten. 

LEES OOK: The Orange Tree Bookings & Upcoming DJ Management bundelen krachten: “We zijn klaar voor de volgende stap” 

APEX Records is vanuit een gedeelde passie voor raw hardstyle ontstaan. De 6 acts kenden elkaar al van het gezamenlijke management Upcoming DJ, en nemen nu in 2020 de volgende muzikale stap. APEX staat voor volledige muzikale vrijheid, waarbij een sterk groepsverband ontstaan is. “Door het sterke groepsverband, maar toch de verschillende sounds binnen het raw hardstyle spectrum, weten de artiesten van APEX Records elkaar te ondersteunen en het beste uit elkaar naar boven te halen.”

Qriminal: “Iedereen heeft gewoon een goede klik met elkaar”

Voor Qriminal was aansluiten bij APEX Records een logische keuze. “Sinds ik bij Upcoming DJ Management ben getekend, heeft mijn carrière echt een kickstart gekregen. Ook dankzij alle hulp en support van Wendy en de andere artiesten. Met APEX Records gaan we allemaal een stap vooruit en ik kan niet wachten om hiermee te beginnen.” 

Het groepsverband is volgens Qriminal dan ook één van de sterke punten van het kersverse label. “Het groepsverband binnen APEX Records is erg speciaal, iedereen heeft een goede klik met elkaar en helpt elkaar met alles. Ik voel me erg blessed hierbij te mogen zitten!”

APEX Records interview Qriminal

Ressurectz: “Het mooie van APEX is dat je niet in hokjes geplaatst wordt”

Ook duo Ressurectz heeft zich aangesloten bij het nieuwe label, dat voor hun juist zo uniek is door het feit dat iedereen zijn eigen sound heeft. Martin: “Dit is gewoon super, want als iedereen maar hetzelfde leuk zou vinden dan zou je allemaal een soort gelijk tracks krijgen. Doordat iedereen een eigen visie en creativiteit heeft krijg je super veel diversiteit, waardoor je anderen binnen en buiten de groep stimuleert.” 

Gino vult aan: “Het mooie met APEX is dat je niet in hokjes geplaatst wordt. Er wordt niet verwacht dat je een bepaalde stijl maakt, maar je hebt de keuze om te doen wat je artiest zijnde vet vindt. Dit is ook wat je volgers vet vinden van jou als artiest, omdat je heel erg jezelf hierin kan zijn.” De passie en de visie is iets waarin alle mannen juist in overeenkomen. “Wij allemaal dromen om een plekje te bemachtigen in de mooiste scène die er is. De dikste gigs, de gruwelijkste platen uitbrengen en hiervan kunnen leven. Genieten van de mensen die je supporten door dik en dun.” 

APEX Records interview Resurrectz

Cryex: “Ik zie APEX als wat de scene echt miste: een club met hechte vrienden die samen er ook altijd weer een feestje van maken”

De derde in het nieuwe APEX Records rijtje is niemand minder dan Cryex, die het afgelopen jaar al grote boekingen als Decibel outdoor wist binnen te halen. 2020 zal nóg groter worden: “Ik ben bezig met een hoop nieuwe muziek, waaronder een aantal vette collabs. Het is mijn doel om ergens aan het einde van het jaar een mini-album uit te brengen!” Natuurlijk met hulp van het nieuwe APEX Records: “Ik zie APEX als hetgene wat de scene echt miste, een club met hechte vrienden die samen er ook altijd weer een feestje van maken.” 

Als startschot van het nieuwe label zullen de heren de groepstrack ‘Combining Forces‘ releasen, wat volgens Cryex nog best een uitdaging was. “Haha ja, dat was lastig! Toen ik de final stems binnenkreeg om te mixen, merkte je ook echt dat 7 producers ieder hun eigen kijk op dingen hebben. Het lastige was vooral die balans te vinden, zodat alles echt als 1 geheel klinkt en niet als 7 verschillende stukjes!”

APEX Records interview Cryex

Vasto: “Ik kom met mijn allereerste album Path To Infinity!

Vasto was vorig jaar al druk bezig met veel nieuwe muziek, wat onder andere tot de EP NXT LVL heeft geleid. Nu hij zich aansluit bij het APEX Records label mogen fans nóg meer verwachten dit jaar: “Als eerste kom ik binnenkort met mijn eerste album ‘Path To Infinity’! Daarnaast ben ik dit festivalseizoen te zien op REBiRTH, Intents en Defqon.1 en ik kijk er erg naar uit om daar al mijn nieuwe muziek te delen met mijn fans!”

Collabs met én tussen de andere mannen van het platenlabel kunnen natuurlijk ook niet achterblijven. “Één van de collabs die ik klaar heb liggen is samen met Ressurectz en MC Synergy, ik ben enorm trots op het resultaat! Verder kunnen jullie een tweede collab met Scarra verwachten en heb ik een opzet liggen met Cryex. Als team kan iedereen sowieso super goed met elkaar samen werken, dus er zullen in het algemeen nog heel veel collabs volgen met de andere artiesten van APEX!”

APEX Records interview Vasto

Scarra: “Als nieuwe jongen in de scene is het soms echt zoeken naar een plek waar je je thuis voelt”

Ook niemand minder dan Scarra hoort vanaf nu bij de APEX Records familie. De onderlinge band die het team heeft, is voor Scarra dan ook het meest speciaal. “Als nieuwe jongen in de scene is het soms echt zoeken naar een plek waar je je (muzikaal) thuis voelt. Ik heb ontzettend veel geluk gehad en bij deze groep heb ik die plek direct gevonden.”

Nóg iets dat APEX Records zo speciaal maakt, is voor Scarra de creatieve vrijheid. “Met een aantal releases in de pocket heb ik al veel mooie dingen kunnen doen, maar die vormen natuurlijk nog maar het begin. Bij zo’n ontwikkeling hoort ook het nodige experimenteren, wat soms tot hele gekke maar vette tracks, kicks en melodietjes leidt. Bij APEX kan ik die ruimte gewoon nemen en daardoor ook een betere artiest worden. We streven allemaal naar kwaliteit, maar het mag best experimenteel zijn.” 

APEX Records interview Scarra

MC Synergy: “Door het bundelen van krachten is de groepstrack de perfecte eerste release van het label”

MC Synergy representeert het vocale talent van het nieuwe raw hardstyle label, en heeft dan ook een groot aandeel gehad in de nieuwe groepstrack. Maar hoe gaat dat precies? “Het gaat hierbij natuurlijk om de nieuwe generatie en hoe wij als DJ/Producers of in dit geval MC klaar zijn om de scene over te nemen. Dit heb ik verwerkt in de lyrics, dus je hoort uitspraken als ‘The New Generation’ en ‘We Are Next’. Het opnemen is echt op 20.000 (not kidding) manieren opgenomen, zodat je de vocal zo krachtig mogelijk kan maken.”

De MC is dan ook ontzettend blij met het eindresultaat. “Je hoort de sound van iedere artiest terug in de track. Dit is daardoor een perfecte eerste release, mede door de samenwerking en het bundelen van krachten. Ik ben in ieder geval super trots op het resultaat, niet alleen op de producers en mijzelf als MC maar ook op het management wat hierachter zit. Mede daarmee hebben wij weer een nieuwe kans om onszelf als artiest zijnde te ontwikkelen.”

APEX Records interview MC Synergy

Het startschot van APEX Records zal gegeven worden met de gezamenlijke release ‘Combining Forces’, die binnenkort uit zal komen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent APEX kun je de socials in de gaten houden.

APEX Records interview

Reageren