Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Waar wij in Nederland met z’n allen in 2014 nog ‘maar’ 606 miljoen uitgaven aan festivals, is dit vorig jaar gestegen naar welgeteld 929 miljoen euro. De grootste groei komt uit de provincie Brabant, waar ook hardstyle festivals als REBiRTH, Intents, Pussy lounge at the Park en Decibel outdoor plaatsvinden. 

Dit blijkt allemaal uit een onderzoek van onderzoeksbureau Respons, die worden gepubliceerd in opdracht van de Vereniging Van Evenementenmakers. In dit onderzoek is te vinden dat er in 2017 in totaal 934 festivals georganiseerd zijn, die samen maar liefst 26.7 miljoen bezoekers trokken. Dit betekent dat er meer mensen naar festivals zijn geweest dan dat er in Nederland wonen. Keuze genoeg in ons kikkerlandje, dus! Van al deze bezoekers zijn er in totaal 17 miljoen mensen naar muziekfestivals geweest.

Hardstyle in Nederland

Hardstyle wordt behoorlijk goed gerepresenteerd in Nederland, en tegenwoordig is er in de zomer iedere zaterdag wel weer een festival waar je los kunt gaan. Zo trekt de hardstyle community met festivals als Defqon.1, Decibel, Dominator en Intents bij elkaar al honderdduizenden bezoekers. In dit onderzoek zullen de hardere stijlen dan ook een aanzienlijk groot aandeel hebben gehad! Wil jij ook bijdragen aan de groei van het aantal hardstyle festivals in Nederland maar weet je niet waar je moet starten? Wanneer je zelf een festival gaat organiseren is het handig om bijvoorbeeld een festival checklist te gebruiken.

Afbeeldingen via website b2s 

Reacties

  • oSOBTEItN 19 mei 2020 - 04:52

    fQZebRpgxyDIHU

    Quote

Reageren