Michael Diks
Door Michael Diks

De tijd van stressen in de rij bij de ingang omdat je niet zeker weet of het kaartje wat je hebt gekocht betrouwbaar is, is eindelijk voorbij! Grote organisaties als Q-Dance, b2s, ID&T en Awakenings hebben samen met Ticketswap een deal gesloten om fraude bij het doorverkopen van kaartjes tegen te gaan. Via het zogenaamde Secure Swap systeem wordt het ticket wat je koopt via Ticketswap nieuw aangemaakt zodat je gegarandeerd een geldig ticket hebt voor het evenement van jouw keuze.

Secure Swap

Voorheen nam je direct een ticket over van een verkoper. Nu wordt het kaartje van de verkopende partij ongeldig gemaakt en krijg je altijd een nieuw ticket op je eigen naam, waardoor je zeker bent van het feit dat het ticket geldig is. Dit systeem, Secure Swap, garandeert dat je niet voor verrassingen komt te staan en zonder stress kunt aansluiten in de rij. Secure Swap werd al ingezet door andere organisaties, zoals bijvoorbeeld Par-T Events (bekend van Harmony of Hardcore en 7th Sunday). Vandaag werd bekend dat een hoop grote evenementen ook gebruik gaan maken van Secure Swap.

ticketswap secure swap q-dance q dance b2s id&t thunderdome tickets kopen kaartjes te koop betrouwbaar decibel qlimax pussy lounge
Nu ook de echt grote organisaties zoals b2s en Q-dance zich aansluiten bij het veilige Secure Swap-systeem kan alleen maar als positief worden gezien. Het laten scannen van je tweedehands ticket zal een stuk minder stress opleveren als je eenmaal voor de poorten van het evenement staat. De deal tussen de grote dance-organisaties en Ticketswap is een grote vooruitgang die zwarthandel in tickets een flinke slag kan toebrengen.

Ticketswap

Ticketswap begon in 2012 als kleine speler om gemakkelijk tweedehands tickets te kopen of verkopen. Door de koppeling met Facebook en een werkend telefoonnummer vergaarde het medium snel populariteit als betrouwbaar platform om tweedehands tickets te verkopen. Ook het feit dat tickets slechts tot 120% van de originele prijs verkocht mogen worden draagt hier aan bij; Woekerprijzen zoals op Marktplaats kunnen niet worden gevraagd.

Foto’s: Q-dance

Reageren