Jan-Jaap Top
Door Jan-Jaap Top

Eindelijk de start van de no mercy tour! Van 21.45 tot 22.05 in de kou gestaan met nog een dikke honderd fans die voor de deur aan het wachten waren. Ik was nog niet eerder in Time-out geweest dus kan de nieuwe zaal van NXT niet vergelijken met wat ze hebben. Wat mij direct opviel buiten de ingang die een verdieping hoger was, waren de metaal detectoren waar iedereen door heen moest. Wat voor veel op onthoud zorgde en ergernis bij de mensen buiten.

Eenmaal de zaal in stond je boven de de dans vloer met een boel draaiende lichten die voor een super effect zorgden. Aan de linker en rechter kant kon je naar beneden en liep je direct langs het podium waar je ook een kijkje achter kon nemen van af de trap. De DJ Booth met aan de voorkant led verlichting en aan de achterwand stond op een hoog podium. Wat ik zelf een beetje jammer vond omdat je de dj’s niet altijd goed kon zien.

De avond werd geopend door Danny Scandel. Ik heb er niets van mee gekregen omdat ik met nog 99 andere fans naar een andere ruimte werd gebracht in Time-Out voor een ‘meet and Greet’ met gunz for hire! Meet and Greet is een beetje grote term voor wat het was, maar we hebben er een mooie foto aan over gehouden. Na de foto bleven werd ik samen met 4 mensen naar een andere ruimte gebracht achter de kleedkamers van de artiesten om een woordje te doen voor de nieuwe tour.
Eindelijk was het zover de zaal in te gaan. Via het podium waar MC DaSyndrome al klaar stond samen met Jack of sound.

Een heerlijk setje van Jack of sound, die het zelf ook bijzonder na zijn zin had! De zaal die steeds nog altijd steeds voller werd ging los op 911, en zo werden we klaar gestoomd voor de set van Gunz for Hire

Gunz for Hire!
Op de DJ Booth en de achterkant van het podium werd een begin van een film laten zien van gunz for hire. Stiekem had ik gehoopt dat dit ook live gedaan zou worden met de acteurs op het podium. Maar dat mocht de pret niet drukken! Zover als ik kon zien (vooraan staan hielp in dit geval niet omdat de helft niet te zien was van af daar. Doordat de film op de DJ Booth en het achter scherm werd gespeeld waar nog al wat afstand tussen zat. Zag ik voornamelijk de onderkant van de film.)

De set begon met het nieuwe track, Imagine Dragons – Warriors (Gunz for Hire bootleg), de sfeer zat er gelijk goed in en de iedereen kon mee schreeuwen doordat een deel van de lyrics ook op het achter scherm werd afgespeeld. De ene naar de andere nieuwe track kwam voorbij gevlogen! De zaal leek plots heel vol en iedereen ging los! De drie kwartier waren zo voorbij en de set werd beëindigd met de track No mercy en het laatste stuk film. Waar het geluid helaas zo hard van stond dat het niet goed te volgen was.

Digital punk
Hij heeft energieker op het podium gestaan. Hij leek al erg vermoeid en de zaal liep snel leeg. Wel gooide hij zijn nieuwe track met Radical Redemption en MC Alee – retaliate with hate hard door de speakers. Redical Redemption – Brutal 5.0 en e-force – 7 vond ik voor de res nog opvallende tracks in de set, omdat het zulke harde tracks zijn maar bijna niet aansloegen in de zaal en deze tracks ook wel het hoogte punt van zijn set waren.

Adaro VS Ran-D
Gelijk gestart met live mash-ups, van het begin tot einde geknald! Wat een set ongelofelijk!! Ik heb puur genoten en niet meer bewust op de tracks gelet. De zaal liep weer voller met mensen die onder de set van digital punk scheinbaar een pauze hadden genomen. Het publiek ging weer lekker los, iedereen aan het mee schreeuwen met het nummer Oldschool flow en als afsluiter van de set fuck EDM.

Voor mij was het genoeg geweest na de set van Adaro vs Ran-D en heb ik Requim VS Sub Sonic gelaten voor wat het was.

Reageren