Mark de Rond
Door Mark de Rond

 Ran-D en Adaro draaien al sinds 2011 als Gunz For Hire. Samen brachten ze grote hits uit, waaronder ‘Bella Ciao’ en ‘No Mercy’. Vorige week kwam de videoclip van de nieuwste track ‘Don’t Look’ online en aanstaande zaterdag staat het gangster duo voor eerst met hun gloednieuwe show op het programma tijdens Reverze.

Adaro en Ran-D kwamen rond 2009/2010 samen op het idee voor het gangsterconcept nadat ze al verschillende samenwerkingen hadden gedaan. “We besloten om samen een live-act te starten die uniek moest zijn en een hoog entertainment factor moest hebben. Daar is na diverse brainstormsessies dus Gunz For Hire uit voortgekomen en de rest is geschiedenis.”

De kracht van de act zit volgens de heren vooral in de combinatie met de muziek. “Je kan wel een masker op doen, maar zonder goede tracks kan je geen relevante live-act blijven”, zo leggen beide heren ons uit. “Kijk terug naar de muziekgeschiedenis van Gunz For Hire, ieder jaar zitten er wel nummers tussen die het goed doen. Dit kan je niet forceren, maar in de studio halen we wel het beste uit elkaar naar boven.” De heren werken dan ook ieder jaar weer keihard in de studio om dit succes door te kunnen zetten. “We zijn altijd opzoek naar variatie in de tracks zodat de shows interessant blijven.”

“Vooral de angstaanjagende sfeer is heel bepalend voor deze track”

Vorige week maandag kwamen de DJ’s met hun nieuwste wapen, ‘Don’t Look’. De track is gebaseerd op de Netflix film Bird Box en dat is ook duidelijk te merken. “De speech die je hoort in het begin van de track vat het thema ook meteen samen. De uitspraken uit de film brachten ons op bepaalde ideeën die we in de track hebben verwerkt. Vooral de angstaanjagende sfeer is heel bepalend voor deze track.” ‘Don’t Look’ is een van de nieuwe tracks die we aanstaand weekend mogen verwachten tijdens Reverze zo vertellen de heren ons. “Deze plaat maakt zeker deel uit van onze nieuwe show, ook op visueel gebied.”

Gunz For Hire stond al eerder op Reverze in 2012 en 2016. De keuze om hun nieuwe show te laten starten op Reverze is er niet een zonder reden. “Reverze 2016 heeft ons hart veroverd! Dat is voor ons echt één van de vetste Gunz For Hire optredens ooit. Reverze maakt maximaal gebruik van LED op hun stage, voor onze live-act is dat een ultiem wapen om de show naar een volgend niveau te tillen”, zo klinkt het.

Eerder tourde de live-act al met shows als ‘We will be Immortal’, ‘Armed and Dangerous’ en ‘No Mercy’, maar dat waren stuk voor stuk weer andere en unieke shows. “Het thema van de nieuwe show is ‘Blood Brothers’. We hebben in dit thema volop nieuwe muziek geproduceerd en zullen dat ook blijven doen tijdens de tour. Onze VJ heeft echt keihard gewerkt voor de nieuwe visuals maar dat willen we je vooral laten ervaren…”

“Verwacht veel visueel en muzikaal spektakel”

De heren geven aan dat ze nog lang niet op hun einde zitten. Zo willen ze graag vaker in Aziatische landen gaan optreden. “Onlangs hebben we in China een optreden gehad en dat was echt té gek! Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor hardstyle in Azië en daar dragen wij graag ons steentje aan bij, dus dat staat zeker nog hoog op ons lijstje”, zo vertellen Ran-D en Adaro enthousiast.

Gunz For Hire Reverze

In sommige landen is hardstyle nog niet zo populair als in Nederland. Hier passen de heren dan ook zeker hun shows op aan. “Soms verwerken we dan wat meer melodieuze tracks in onze set. Door de uitgebreide muziek keuze die we hebben kunnen we gelukkig ook veel wisselen met tracks in landen waar hardstyle nog niet heel populair is.”

Wat we morgen mogen gaan verwachten tijdens Reverze willen de heren nog niet te veel spoilen. “Verwacht veel visueel en muzikaal spektakel. Reverze wordt 30 minuten lang Gunz For Hire ‘Blood Brothers’ en dat ga je meemaken!” Op dit moment zijn de heren dan ook druk bezig met het produceren van nieuwe bommen die ze willen gaan droppen tijdens Reverze 2019 – Edge of Existence.

Morgen zal de eerste nieuwe show in het thema ‘Blood Brothers’ van Gunz For Hire plaatsvinden tijdens Reverze 2019 – Edge of Existence. Een uitverkocht Sportpaleis en Lotto Arena zullen dus getuige zijn van dit Gunz For Hire geweld, tickets hiervoor zijn dus helaas niet meer te verkrijgen. Meer informatie over het evenement vindt je op de officiële website van Reverze.

Foto’s via Facebook-pagina Gunz For Hire

Reageren