Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met de release van vandaag heeft Gunz For Hire vliegensvlug gehandeld en laten zij een keihard tegengeluid aan de politiek horen. Een CDA-politicus bestempelde het uitgaansleven als ‘het ongedierte van de nacht’, maar dit ging er bij Ran-D en Adaro niet zomaar in. Dus kwamen zij vandaag met nieuwe muziek als reactie hierop: “Het moest gebeuren.”

LEES OOK: Evenementen mogen weer plaatsvinden: tot middernacht en maximaal 75% capaciteit

“De nacht is voor het ongedierte”, zei de wethouder uit Haarlem in een video die vorige week rond ging op het internet. Het was de zoveelste sneer vanuit de politiek richting de evenementensector, die al zoveel klappen heeft gekregen de afgelopen tijd. Inmiddels zijn er nog steeds geen evenementen toegestaan ná middernacht en is er binnen nog geen 100% capaciteit mogelijk.

Genoeg is genoeg, dacht Gunz For Hire. “We hoorden de belachelijke uitspraak van een politicus over het nachtleven en we vonden dat er een muzikaal antwoord op moest komen”, laten Ran-D en Adaro aan ons weten. Dus doken de mannen meteen de studio in: “Kick erin en op volle kracht!” 

ran-d adaro ongedierte van de nacht reverze gunz 4 hire cover

Vanaf hier is er nóg sneller gehandeld dan de gemiddelde bezorgdienst je boodschappen tegenwoordig bij je thuis kan brengen. Gunz For Hire rondde de track in recordtempo af, sloot hiermee de set van Ran-D afgelopen weekend (samen met Adaro) af op Reverze voor een uitverkocht Sportpaleis, er werd pijlsnel merchandise uit de grond gestampt en de track is vanaf vandaag verschenen op het label van Roughstate. Met als gevolg een tof en indrukwekkend resultaat: check de videoclip op het kanaal van Gunz For Hire!

Gunz For Hire reageert op politiek met ‘Ongedierte van de Nacht’: “We zullen zien wie het laatste lacht”

Gunz For Hire – ‘Ongedierte van de Nacht’ is nu verkrijgbaar via de kanalen van Roughstate. Bovendien laat het duo weten dat er binnenkort nog veel meer nieuwe Gunz For Hire-muziek zal verschijnen: zoals ‘Firestone’, ‘Hard Knock Life’, ‘Mustang’ en de vele andere tracks die de afgelopen tijd zijn gemaakt.

De release van ‘Seek & Destroy’ was dus pas het begin: “We gaan nu flink uitpakken met onze Seek & Destroy tour.” Houd hiervoor de socials van de live-formatie in de gaten.

Omslagfoto via Instagram-pagina Gunz For Hire / MNO Photo

Reageren