Mark de Rond
Door Mark de Rond

Aankomende zaterdag is het al zo ver, dan is de laatste editie van Hard Bass. Al jaren is Hard Bass niet meer weg te denken uit de wereld van de hardere stijlen, maar nu moeten we helaas toch afscheid gaan nemen van het evenement. Vele jaren heeft Hard Bass er voor gezorgd dat we konden genieten van onder andere gloednieuwe live-acts. Maar welke acts maakten ook al weer hun debuut tijdens Hard Bass? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

D-Noizer

We gaan terug naar 2006, de tijd dat Hard Bass nog werd georganiseerd in de Brabanthallen. Hier kwam in 2006 de live-act D-Noizer tot stand. E-Max en Ronald-V stonden in Den Bosch voor het eerst samen als D-Noizer achter de draaitafels. In 2010 trad het Franse duo voor het laatst op als D-Noizer.

Second Identity

Een aantal jaar later vindt er opnieuw een primeur plaats, dit maal in de GelreDome. A-Lusion en Scope DJ draaiden hier in 2010 voor het eerst samen onder de naam Second Identity. Ze waren in dit jaar de live-act van Team Green. Het duo draait op dit moment nog steeds, in 2018 stonden ze op Defqon.1 terwijl ze in 2017 nog van zich lieten horen tijdens Vroeger Was Alles Beter.

A² Allstars

Na een jaar zonder nieuwe live-act pakte de organisatie in 2012 groots uit. De zeer exclusieve live-act A² Allstars kwam tot stand. De act bestaande uit Adaro, Alpha², E-Force, Ran-D en MC Da Syndrome hebben tot de dag van vandaag slechts één ander optreden gehad. Na een lange periode van stilte heeft de act weer van zich doen spreken. Binnenkort zullen ze de heren namelijk weer samen achter de draaitafels plaatsnemen tijdens Origins 2019.

A2 Allstars 2012

B-Freqz

Een jaar later weet b2s wederom een debuterende live-act te strikken. B-Front en Frequencerz besluiten om samen te beginnen met een live-act: B-Freqz. De act is nog altijd zeer actief. Zo waren de drie heren afgelopen jaar nog verantwoordelijk voor het anthem van REBiRTH Festival en kwamen ze afgelopen maand nog met de tracks ‘Waves’ en ‘Robot Talk’. Zaterdag zullen de heren zich opnieuw laten zien tijdens Team Heroes of Hard Bass.

Minus Militia

In 2014 maken we voor het eerst kennis met Minus Militia. Chain Reaction, Crypsis en Radical Redemption laten zien waar het label Minus is More voor staat en komen met een keiharde live-act als afsluiter van Team Red in 2014. In dat zelfde jaar komen ze nog met het album The Legion Of Strength. In 2017 releasden de heren slechts één track, maar die staat toch wel symbool voor wat de act inhoudt: ‘Gas d’r Op’.

Minus Militia 2014

Freakz at Night

De act, bestaande uit Deetox, E-Force en MC DL, heeft alleen in 2015 van zich laten horen. Ze maakten hun debuut als live-act van Team Red. De enige plaat die ze ooit onder deze naam gereleased hebben is de Hard Bass Team Red OST. Of we ooit nog iets van de act Freakz at Night gaan vernemen is en blijft afwachten.

NCBM & 3 The Hard Way

In 2016 pakt de organisatie wederom flink uit. Dat jaar maken de fans kennis met niet één maar twéé gloednieuwe live-acts. Noisecontrollers bundelt zijn krachten hier voor het eerst met Bass Modulators onder de naam NCBM. Dat de drie heren aardig met elkaar overweg kunnen achter de draaitafels en in de studio was toen al wel langer bekend. Team Blue werd dus vertegenwoordigd door NCBM, maar de avond werd ook afgesloten met een kersverse live-act. 3 The Hard Way, bestaande uit Jason Payne, Regain en Requiem, sluit Hard Bass dat jaar keihard af. Dit jaar zal het trio nogmaals te zien zijn tijdens Team Heroes of Hard Bass.

NCBM Hard Bass 2016

Spirit of Hardstyle

Vorig jaar kwamen Noisecontrollers en Bass Modulators wederom op en opvallende manier naar voren tijdens Hard Bass. Deze keer voegden ook Audiotricz en Atmozfears zich erbij onder de naam Spirit Of Hardstyle. De 6 artiesten begonnen in 2017 al hun eigen en gelijknamige label. Met deze label act waren ze samen de live-act van Team Blue. Wederom een debuut van een bijzondere act, want zes artiesten op een moment achter de draaitafels, dat zien we niet al te vaak.

Hard Bass stopt dan misschien wel na aanstaande zaterdag, maar er zijn genoeg live-acts waar ze ons mee hebben verwend en waar we nog steeds van kunnen genieten. Hard Bass 2019 – The Last Formation is volledig uitverkocht, maar wil je er toch niets van missen, dan kan dat. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt dat het gehele event wordt uitgezonden via een livestream. Houdt hiervoor de kanalen van b2s en Hard Bass in de gaten.

Foto’s via website b2s en Facebook-pagina Hard Bass

Reageren