Hard News
Door Hard News

We hadden het voorrecht om Tim van de Stadt, beter bekend als Atmozfears, een aantal vragen te stellen. Zijn carrière groeit de laatste jaren elke dag harder en met z’n nieuwste tracks The Harvest en Destroy is hij op weg naar de top van de scene.

1. Bedankt dat je de tijd wilde nemen voor ons, zou je kunnen beginnen met wat over jezelf te vertellen?
No worries, anytime! Ik ben Tim, 21 jaren jong, en ben sinds drie jaar actief onder verschillende aliassen in de EDM-scene. Vanaf jongs af aan ben ik bezig met muziek, bijna ‘gedwongen’ door mijn ouders verschillende muzieklessen te volgen. Gelukkig heeft dat me wel de ‘artiest’ gemaakt die ik hedendaags ben.

2. Hoewel je relatief ‘nieuw’ bent in de scène, ben je toch in een sneltreinvaart op weg naar de top met je ijzersterke producties. Wat was het keerpunt, wanneer ging het ineens hard met je carriere?
Dat moet echt het moment zijn dat ik terugkwam uit Los Angeles, waar ik een paar maand heb doorgebracht met Joshua Dutrieux, beter bekend als JDX in de hardstyle-scene. Vanaf dat moment kwam de interesse vanuit Scantraxx, en niet veel later volgde Joram (Wildstylez) die wel iets zag in mijn tracks. Vanaf dat moment is het in een stijgende lijn omhoog gegaan!

3. Waar veel artiesten zich vasthouden aan een bepaald ‘hokje’ binnen het genre zoals euforisch of raw, ga jij echt alle kanten op. En het werpt z’n vruchten merkbaar af, want je fans smullen ervan. Wat is volgens jou de reden van dit succes?
Er is geen ‘hokje’. Het moment dat ik de studio induik staat bij mij niet vast wat ik nou precies ga maken. Er is geen plan, er is geen schema, er zijn geen regeltjes. Ik doe gewoon waar ik me op dat moment het beste bij voel. Elke keer als er een track af is, heb ik een stukje van mezelf afgedragen, en blijkbaar kunnen meerdere mensen zich vinden in hetgeen waar ik voor sta.

4. Naast Atmozfears heb je natuurlijk ook Tim van de Stadt en ATMO, wat nogmaals benadrukt dat je echt alle kanten op gaat met je muziek. What’s next, Hardcore?
Hehe, je weet het nooit. Gek genoeg heb ik al een paar hardcore edits gedaan van o.a. ‘Up Top’ en ‘Never Again’ met de heren van Energyzed. Ik ben niet van plan mezelf te binden aan 1 bepaald genre en dat zal ik ook nooit doen. Het enige wat ik dan wel meegeef is dat ik niet graag mijn fans ‘verwar’ en probeer het daarom met aliassen een beetje uit elkaar te houden. Ik wil wel nog altijd een keertje een backstreetboys-groepje oprichten met Joram (Wildstylez)..

5. Naar welke alias gaat je voorkeur uit, of ligt dat echt aan hoe je je op dat moment voelt?
In het grote plaatje zal Atmozfears altijd nummer een voor me zijn, aangezien daar alles mee begonnen is voor mij. Daarbij zit er ook een lichte ‘druk’ achter aangezien mensen altijd wat nieuws van me verwachten vanuit deze naam.

6. Met welke artiest zou je nog wel eens een track willen maken?
Ik heb het geluk gehad samen te mogen werken met twee van mijn favoriete artiesten, Code Black en Wildstylez, maar zou ook graag een keertje willen knutselen met Bas van Noisecontrolllers. Hij blijft het flikken elke keer de lat een stukje hoger te leggen in de HS-scene en zou graag een keertje samen willen timmeren aan een nieuwe lat.

7. Hoewel het een standaard vraag is, lijkt bij jou de inspiratie maar niet op te raken want de ene na de andere diverse track rolt uit je studio. Wat is je geheim?
Het hebben van een fijne plek en genoeg motivatie jezelf te uitten in muziek. Als je jezelf kunt afsluiten van de buitenwereld, kan luisteren naar jezelf, en dat ook uiteindelijk om kan zetten in muziek heeft voor mij altijd zijn vruchten afgeworpen. Vaak is ook het afsluiten van de buitenwereld een grote factor omdat het dan alleen jij tegenover de muziek staat. Het hebben van een fijne werkplek is overigens ook erg handig… :P

8. In plaats van een album heb je besloten om een aantal EP’s uit te brengen. Wat zit hier voor reden achter?
Ik vond dat ik nog niet toe was aan een artiestenalbum. Ik wil graag meer over mezelf kunnen vertellen, muziekgewijs, dan waar ik nu toe in staat ben. Het uitbrengen van een album brengt ook heel veel planning met zich mee en daar ben ik door omstandigheden nu nog niet aan toe. Daarbij komend is dat EP’s versprijdbaar zijn over periodes, en een album niet. Op deze manier geef ik mensen even de tijd om te wennen aan de nieuwe dingen voordat ze weer wat nieuws aan moeten horen!

9. Je werkt veel samen met opkomende artiesten Audiotricz en Energyzed, iets wat we zelf heel erg kunnen waarderen. Kende je deze jongens al langer of had het een andere beweegreden?
Klopt! Ik ken beide duo’s al langer dan dat onze collabs doen blijken. De jongens van Energyzed ken ik al sinds mijn 11e (!!), en die heb ik ook zien ontwikkelen vanaf punt 0. De vier heren zijn inmiddels mijn beste maatjes en ik heb altijd donders veel plezier als wij samen iets nieuws zitten te kokkerellen in de studio.

10. Je zit in de studio en start een nieuw project in FL. Waar begin je dan meestal mee?
Een akkoordenschema, een stukje zang.. Het is elke keer iets anders. Soms begin je te kloten met een synth en komt daar iets uit voort. Je moet het vooral doen zonder er over na te denken, anders wordt het formules invullen en daar wordt niemand blij van..

11. Heb je zelf een favoriete track op het moment, waarom juist die?
‘Tonight Will Never Die’ van Code Black & Brennan Heart en ‘Down Down’ van Noisecontrollers. Beide platen raken precies de goede snaar bij mij…

12. Produceer je liever wat mensen willen dat je maakt, wat je zelf wil maken of is er een gulden middenweg?
Ik zal altijd blijven produceren wat ik zelf wil. Ik vind het heerlijk als mensen zich kunnen vinden in die muziek, en waardeer het ook wanneer ze een negatieve mening geven, maar ik zal me er nooit op aanpassen.

13. Draai je liever voor 5000 mensen waarvan de meeste stilstaan of 500 mensen waarvan bijna iedereen losgaat?
Liever voor een zaal waar mensen het naar hun zin hebben. Als ‘losgaan’ daar voor staat dan kies ik de zaal met minder mensen.

14. Heb je wel eens een blunder gemaakt tijdens een optreden?
Ik heb wel eens perongeluk op de Cue knop gedrukt tijdens het springen. Het effect daarvan is erg awkward, maar het wordt meestal sportief opgevat door het publiek. Het leukste is nog als je b2b het doet, (Code Black op Intents), dan kun je even lekker glimlachen en stiekem wijzen…

15. We zouden graag willen afsluiten met een gouden tip van jou, wat zou je beginnende artiesten willen meegeven?
Het allerbelangrijkste is toch wel doorzettingsvermogen. Ik ben sinds 2008 bezig en ik kwam pas een beetje aan het licht in 2011. Dat zijn wel drie jaren waarin ik dik door heb moeten zetten, binnen heb moeten zitten in plaats van buiten voetballen met m’n kameraadjes, zaterdagnachten binnen moest blijven omdat ik mijn skills wou verbeteren. Mocht jij er willen komen, moet je dat echt zelf doen, niemand anders gaat het voor je doen..

CONNECT WITH ATMOZFEARS
http://atmozfea.rs/facebook
http://atmozfea.rs/twitter
http://atmozfea.rs/soundcloud
http://atmozfea.rs/youtube
http://atmozfea.rs/google
http://atmozfea.rs

Reacties

  • Atmozfears comes with a hardcore collab – ЯARD 14 november 2016 - 20:55

    […] In our interview with Tim in 2014 he stated that he doesn’t want to bind himself to one specific genre and that he will never do so. He also said that he already made a couple of hardcore edits of ‘Up Top’ and ‘Never Again’ with the gents of Energyzed. The interview can be found here. […]

    Quote

Reageren