Peter de Valck
Door Peter de Valck

Dance Valley kent ook dit jaar weer drie stages voor de liefhebbers van de hardere stijlen; Hardstyle, Hardcore en Freestyle. Sinds 2013 heeft Dance Valley een speciale vallei op het festivalterrein welke is omgedoopt tot de Hard Valley. Op zaterdag 13 augustus komen hier de dikste kicks, snares en basslines samen.

‘Cause you know it’s Hardstyle baby

Sinds 2009, het vijftienjarige jubileum van Dance Valley, is er Hardstyle te vinden op recreatiegebied Spaarnwoude. Inmiddels zijn we al zeven jaar verder en nog steeds is het genre een belangrijke speler op het festival. Van opzwepende melodieën naar Raw tot op het bot, van opkomende talenten naar artiesten die niet meer weg zijn te denken uit de scene. Alles is vertegenwoordigd op deze gigantische stage. Verwacht het beste wat Hardstyle te bieden heeft!

Hardstyle

D-Block & S-te-Fan
Devin Wild
Digital Punk
Endymion
Energyzed
Isaac
Josh & Wesz
Max Enforcer
NSCLT
Outbreak
Psyko Punkz
Sephyx
Live: Mashup Jack
Hosted by: MC Da Syndrome

Hard, harder, Hardcore

Ook Hardcore is dit jaar sterk vertegenwoordigd. De Hardcore area komt met een knallende line-up om Velsen Valley op haar grondvesten te laten trillen en het zal tot aan Amsterdam Centraal te horen zijn. De muzikale invulling zie je hieronder.

Hardcore

Amada
Amnesys
D-Passion
DaY-már
Evil Activities
Icha
Meccano Twins
Miss Hysteria
Negative A
Ophidian
Promo
Re-Style
Ruffneck
Triax
Hosted by: MC Jeff

Freestyle is één groot gekkenhuis

Think out of the box, dat is waar Freestyle voor staat. Alles is toegestaan, wat zorgt voor een gekke mix van alles wat met hardere stijlen te maken heeft; Jumpstyle, Hardstyle, Hardcore en alles wat er tussenin ligt. Fuck de hokjes.

Vorig jaar was er op Dance Valley voor het eerst een Freestyle stage. Heden, verleden en toekomst smolten samen en het werd een gekkenhuis. De meest opvallende naam in deze line-up is toch wel Audiofreq. De energieke Australiër maakt op 13 augustus zijn debuut op de Freestyle stage, welke op het punt van productie nog meer aandacht krijgt dan vorig jaar. Dit resulteert in een grotere en uitgebreidere stage.

Freestyle

Audiofreq
Crisis Era
Dr. Phunk
Dr. Rude
Dutch Movement
Lowriderz
Outsiders
Playboyz
The Prophet
Transfarmers
Hosted by: MC The Russian

Primeur

Naast de 40 harde acts zijn er in 2016 een aantal artiesten die nooit eerder op Dance Valley stonden. Namen als Carnage, Headhunterz, W&W, Dannic en GTA zullen dit jaar hun eerste Dance Valley set draaien. Ben je benieuwd naar hoe de rest van de line-up eruit ziet? Deze bekijk je op dancevalley.com/line-up.

Tickets voor Dance Valley 2016 zijn nog steeds te verkrijgen op de officiële website: dancevalley.com.

Reageren