Peter de Valck
Door Peter de Valck

Op dinsdag 26 en woensdag 27 april is Nederland weer in de ban van Koningsnacht en Koningsdag. Onze koning Willy wordt 49 jaar en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Verspreid door het hele land zijn muziekoptredens, kermissen, vrijmarkten en feesten. Zelfs de Koninklijke familie trekt erop uit en wordt in een Nederlandse gemeente ontvangen voor een vorstelijke dag vol vermaak. Maar zeg nou zelf, wat is er Hollandser dan een lekker potje stampen?

Zie hieronder een overzicht van het ruime aanbod aan hardstyle op onze nationale feestdag en -nacht.

Supersized Kingsday Festival
Op recreatieterrein Aquabest in Eindhoven vindt op deze Koninklijke dag de derde editie van Supersized Kingsday Festival plaats. Met een line up waar je u tegen zegt en maar liefst acht area’s is dit het grootste én gezelligste festival van de harder styles wat je niet wilt missen.

supersized kingsdayBeat The Bridge Kingsnight & Beat The Bridge Kingsday
Dinsdag 26 en woensdag 27 april is het weer tijd voor Beat the Bridge Kingsnight & Kingsday. Doordat er dit jaar een hardcore stage is toegevoegd is het bigger, bolder én better dan ooit tevoren! Met vijf area’s en vijf verschillende muzieksoorten is er een enorm divers aanbod.

beat the bridgeHARDFEST
Voor de vierde keer zal HARDFEST plaatsvinden op het terrein van de Universiteit Twente. In vergelijking met vorig jaar is er een hardcore area toegevoegd, wordt de RAW area vergroot, zijn de classic sets verwerkt in de main en komt er een chill out area.

hardfestKingszfest Koningsnacht & Kingszfest Koningsdag
KingzFest vindt plaats op een industriële indoor locatie, namelijk het Zeefgebouw te Groningen. De locatie wordt omgetoverd tot een ware tempel die plaats biedt aan duizenden feestgangers. Er is zowel een hardstyle als een hardcore stage aanwezig. Op Koningsnacht duurt het event van 21:00 tot 06:00 uur en op Koningsdag van 13:00 tot 00:00 uur.

kingzfestKingsland Festival Amsterdam
Kingsland Amsterdam wordt voor het eerst in het vierjarig bestaan van Kingsland uitgebreid met een officieuze hardstyle stage: de Kingsstage. Op deze oranje feestdag kunnen liefhebbers van de hardere muziekstijlen genieten van topartiesten zoals Noisecontrollers, Brennan Heart en Wildstylez.

kingslandSolid Kingsday 2016
Op woensdag 27 april zal de verjaardag van onze koning gevierd worden en waar kun je dit beter doen dan in zijn eigen achtertuin? Solid Events laat daarom P3 van het Kyocera Stadion op koningsdag, samen met maar liefst 5000 hardstyle liefhebbers, geheel oranje kleuren. Naast de main is er ook een talent stage aanwezig waar de helden van de toekomst hun opwachting maken.

solid kingsdayDe Tijdmachine – De Koning te Rijk
Op 26 april 2016 zal Wildstylez een onvergetelijke avond presenteren in een van de meest iconische locaties van Amsterdam, wat je terugbrengt in de tijd dat Wildstylez degene was die, samen met een paar generatiegenoten, de hardstyle naar een hoger plan tilde.

tijdmachineKingdance
Op woensdag 27 april 2016 kijkt heel Nederland naar Zwolle. Niet alleen omdat het koningspaar naar de hoofdstad van Overijssel komt, maar ook vanwege Kingdance. Kingdance Zwolle is met ruim 25.000 partyfreaks één van de grootste dance festivals op Koningsdag en ook dit jaar heeft het weer een ‪hardstyle‬ area!

kingdance

Reageren