Katarina Cvetko
Door Katarina Cvetko

Na meer dan 20 jaar heeft Ultra Music Festival voor de allereerste keer meerdere harde dance artiesten op het podium staan: het was afgelopen weekend zelfs voor het eerst dat er een Hardstyle-stage te vinden was op het gigantische festival. Een grote stap voor Hardstyle, en dit maakte grote indruk op het evenement.

LEES OOK: The Elite over hun gloednieuwe album: “5 maanden hard werken kwam allemaal neer op dit moment”

Ultra staat bekend als één van de bekendste festivals ter wereld, met zo’n 150.000 bezoekers en de grootste headliners over de hele wereld: zoals Martin Garrix, Armin Van Buuren en zelfs Hardwell keerde na 4 jaar terug. Het label Dirty Workz schreef afgelopen weekend geschiedenis op de 22e editie van Ultra Music Festival en bracht hardstyle naar een van de grootste evenementen ter wereld. Dirty Workz viert het 15-jarig jubileum en begon hun wereldtournee in 2022 in het hart van Miami, met 10 van de beste lokale en internationale harddance-acts.

‘The Hardstyle stage at Ultra Music Festival Miami is here to stay’

Vanaf het moment dat de poorten opengingen, stroomden fans van hard dance naar de UMF Radio Stage, waar een met sterren bezaaide line-up de kleine (maar krachtige) area voor de laatste dag van het festival overnam. Naarmate de avond vorderde kwam er alleen maar meer publiek naar de stage, met fans zover het oog reikte, om Sub Zero Project, Darren Styles en Ben Nicky te zien. Om tracks als ‘Trip To Mars (Astronauts)’ te horen op het iconische terrein van Bayfront Park benadrukte nog meer eens dat Miami absoluut klaar was voor wat Hardstyle.

Toen de zon onderging, was het de beurt aan Coone voor een volle stage, en het publiek in Miami kon er gewoon geen genoeg van krijgen. De sfeer was erg aanstekelijk: ook door de iconische wolkenkrabbers op de achtergrond en palmbomen rond de dansvloer. We kunnen zeker wennen aan dit uitzicht.

sub zero project at ultra miami hardstyle dirty workz

‘De Dirty Workz-area op Ultra Miami is een gigantische stap voor het genre’

Vervolgens kwam Da Tweekaz op het podium, en hoewel Kenth helaas niet in staat was om Miami te bereiken, was er absoluut geen gebrek aan energie. Met speciale gasten LNY TNZ en Bassbrain die er tijdens de set nog bij kwamen en mijn mede-ravers vonden het geweldig. De Dirty Workz-stage werd uiteindelijk in stijl afgesloten door Gammer, een grote naam uit Groot-Britannië. Bekijk onze Instagram stories om te zien hoe de 3e dag van het festival verliep.

De allereerste overname van hardstyle op Ultra Music Festival was absoluut geslaagd: dit is nog maar het begin voor het genre in Miami. We kunnen niet wachten om te zien wat toekomstige edities in petto hebben en hopen meer hardstyle acts te zien op Ultra Music Festival – misschien ooit wel op de mainstage.

View this post on Instagram

 

A post shared by Dirty Workz (@dirtyworkz)

Footage taken from Dirty Workz / MNO Photo / Katarina Cvetko

Reageren