Juno Coolen
Door Juno Coolen

De laatste maanden worden we op internet verrast door een interessante verschijning. Er verschenen video’s van hardstyle covers op Facebook die direct in de smaak vielen. De covers die door middel van pianospel gespeeld worden, worden veelvuldig gedeeld op Social Media. De pianist is inmiddels bekend komen te staan als ‘Hardstyle Pianist’ en hij zet regelmatig filmpjes online van zijn piano covers.

De pianist werkt de covers goed uit en laat zien dat hij zeer muzikaal is. Op deze manier zorgt de hardstyle voor rust en genot in plaats van het feesten en losgaan. Dit bewijst eens te meer dat hardstyle goede muziek is en dat de hardstyle wereld bestaat uit dedicated fans. Om deze reden leek het ons een goed idee om even de tijd te nemen om te spreken met dit muzikaal talent.

Hardstyle Pianist, of Jisk Lieftink, begon zijn passie voor muziek al vroeg: ‘’Ik heb altijd al iets met muziek gehad. Mijn eerste pianoles kreeg ik toen ik een jaar of 8 was. Ik ben altijd piano blijven spelen.’’ Vervolgens kwam hij erachter dat hij meer wilde gaan doen met deze passie. ‘’Toen ik 18 jaar was kwam ik in aanraking met Chopin. Deze muziek raakte me zo diep dat ik vanaf toen besloot om pianist worden. Toen ben ik piano klassieke muziek gaan studeren op het conservatorium en heb in 2012 mijn master uitvoerend musicus behaald in Zwolle.’’

Ook begon zijn passie voor de hardere stijlen begon al vroeg en hij is momenteel nog steeds gecharmeerd van de scene. ‘’Mijn interesse voor harde muziek begon toen ik een jaar of 13 was. Dit was rond 1996, de tijd dat Thunderdome en hardcore populair werd. Ik draaide die cd’s uren en kende alle nummers en DJ’s uit mijn hoofd. Daarna werd die muziek minder populair maar mijn interesse in de harde muziek is altijd gebleven, of het nou hardstyle of hardcore is. Sinds een paar jaar luister ik weer meer naar hardstyle en ga ik regelmatig naar festivals.’’

We zijn benieuwd hoe Jisk op het idee is gekomen om zijn passie voor pianospel te combineren met hardstyle en hoe zijn youtube kanaal is ontstaan. Zelf zegt hij: ‘’Veel hardstyle nummers hebben goede melodieën die geschikt zijn voor de piano.Toen ik mijn eerste cover had gemaakt kreeg ik zoveel leuke reacties dat ik meer ben gaan maken. Toen gingen mensen verzoeknummers aanvragen en zo is mijn youtube kanaal ontstaan. Nu zijn we drie maanden en 53 covers verder.’’

Naast de piano covers heeft hij nog veel meer plannen als pianist. ‘’Mijn doel is om een groter publiek te bereiken met mijn muziek. Dit kan via mijn youtube kanaal of via concerten. Ik krijg veel positieve reacties van DJ’s en producers. Wellicht dat ik met iemand een leuk muzikaal project kan starten. Ook heb ik een paar aanbiedingen gekregen om op feesten te spelen. Ik sta overal voor open en ondertussen blijf ik piano covers maken.’’

Als Hard News willen we Jisk graag bedanken voor zijn tijd en succes wensen met het vervolg van de Hardstyle Pianist. We kunnen concluderen dat we nog veel gaan horen van de Hardstyle Pianist. Daarnaast heeft hij een verzoek aan de fans. ‘’Ik wil iedereen bedanken voor hun positieve reacties en verzoeknummers. Het is mijn doel om jullie favoriete hardstyle nummers een persoonlijke draai te geven door het live op een instrument te spelen.Tot nu toe is elk nummer gelukt om te arrangeren voor piano dus laat de verzoekjes maar komen!’’

Kan jij ook niet genoeg krijgen van zijn muziek? Bekijk dan hier zijn youtube kanaal.

Reageren