Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Over precies een maand barst de zesentwintigste van Amsterdam Dance Event los. Vijf dagen en nachten lang ademt de stad Amsterdam elektronische muziek, met ook dit jaar genoeg Hardstyle tijdens ADE.

LEES OOK: Memorylane haalt grote Early Hardstyle-legendes in huis

Even in het kort over ADE (Amsterdam Dance Event): het is de week waarin de muziekbusiness bij elkaar komt om te netwerken, workshops te volgen en te feesten. In meer dan 200 locaties is de bekende gele kubus te vinden: met grote Hardstyle labels en unieke colleges van de legendes uit de scene.“Of je nu voor het eerst op zoek bent naar de beste festivalevenementen of een doorgewinterde afgevaardigde die het meeste uit je reis probeert te halen, er is altijd meer te vinden in de stad tijdens ADE.”

15 Years Dirty Workz at ADE 2022

Dirty Workz trapt ADE 2022 af met een feest in Club AIR: één van de meest bekende clubs in Nederland. De voormalige IT is recent volledig verbouwd en samen met E&A Events viert het label de 15e verjaardag op woensdag 19 oktober in de hoofdstad. Volgens de club heeft deze locatie zelfs één van de beste geluidssystemen van het land: een goede reden voor Coone, Sub Zero Project, Rebelion en vele anderen om deze eens goed te testen op deze eerste dag.

LINE-UP: Audiofreq – Coone – Crude Intentions – Da Tweekaz – Dr Rude – Hard Driver – Lost Identity – MANDY – Primeshock – Psyko Punkz – Rebelion – Sub Zero Project – Teknoclash
Tickets: €27,50

Hardstyle ADE Dirty Workz 2022 Amsterdam Dance Event

Hardstyle by Roughstate

De mannen van Roughstate zijn goede bekenden van ADE: het is alweer de derde keer dat het label een feest geeft tijdens Amsterdam Dance Event. Hardstyle by Roughstate wordt op donderdag 20 oktober precies onder Amsterdam Centraal wordt gehouden: een ideale locatie voor als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en wil feesten met de Roughstate-crew.

LINE-UP: Adaro – B-Front – Delius – Digital Punk – Embassy – Galactixx – Invector – PLN-B – Radianze – Ran-D – The Saints – Thomas Christian – Voidax – DV8 – MC Da Syndrome
Tickets: €29,71

Hardstyle by Roughstate

Brennan Heart presents It’s All About The Music

Brennan Heart en zijn label I AM HARDSTYLE organiseren evenementen over de hele wereld en inmiddels zijn ze vaste prik tijdens ADE. Na het 20-jarig jubileum staat op donderdag 20 oktober de muziek centraal: Brennan Heart komt namelijk met een aantal nieuwe EP’s en dus kunnen we een hoop nieuwe muziek verwachten van hem en onder andere Audiotricz, Code Black en Toneshifterz.

LINE-UP: Brennan Heart – Ben Nicky presents XTREME – Toneshifterz – Code Black – Audiotricz – Thyron – Villain
Tickets: vanaf €27,50

Brennan Heart Amsterdam Dance Event 2022

From The Hard & Into The Future with DJ The Prophet

Tijdens het afscheidsjaar van DJ The Prophet is het voor The Godfather of Hardstyle de laatste keer ADE in zijn actieve carrière. ADE is niet alleen maar feesten, maar ook een plek om in contact te komen met professionals uit de industrie. “In deze exclusieve talk bespreekt DJ The Prophet het verleden, heden en de toekomst van hardere stijlen van elektronische muziek en de legacy die hij hoopt achter te laten.”

Tickets: vanaf €35,-

Music Demo Drop Noord

Ben jij een beginnend Hardstyle producer en wil je je muziek laten horen aan de labels? Music Demo Drop Noord nodigt op zaterdag 22 oktober de A&R-afdelingen van Q-dance en Scantraxx uit om je tracks te beoordelen. Dit zou dus een volgende stap kunnen zijn in je carrière.

Tickets: €5,-

Nóg meer Hardstyle

Amsterdam Dance Event 2022 heeft meer dan duizend events: ook hier zul je geregeld Hardstyle-artiesten tegenkomen. Brennan Heart sluit bijvoorbeeld AMF af (het grootste ADE-festival in de Amsterdam ArenA) en Headhunterz draait op de Rave Culture-party (het internationale label van W&W). Ook zijn de Awakenings- en Verknipt-specials wellicht een aanrader voor als je van hard houdt.

Amsterdam Dance Event wordt gehouden van woensdag 19 oktober t/m zondag 23 oktober 2022. Heb je nog meer tips? Laat het ons weten.

Omslagfoto via Amsterdam Dance Event / Enrique Meesters

Reageren