Redactie
Door Redactie

Hardstyle-held Headhunterz was woensdag op Fontys ACE, waar hij een exclusief interview gaf voor ruim 100 studenten, met name van Fontys’ minor Dance Industry. Het was een van de eerste keren dat hij in het publiek vertelde over zijn besluit om binnenkort te stoppen met optreden.

LEES OOK: Headhunterz stopt met optreden

De terugkeer naar Tilburg was symbolisch. Ooit, 20 jaar geleden, studeerde Willem Rebergen zelf op Fontys (Rockacademie). Hij verliet de opleiding toen Scantraxx hem een platencontract aanbood, wat zijn grote doorbraak inleidde. En dan is er natuurlijk nog zijn afscheidsshow Up Close and Personal, volgende maand in 013. “Ik wilde geen AFAS ofzo, maar vond een meer intieme locatie beter passen bij dit moment”, aldus Headhunterz.

Of de deur na Up Close and Personal definitief op slot gaat of op een kier blijft, vroeg interviewer Mark van Bergen, dance-journalist en coördinator van de minor Dance Industry. Het antwoord: “Ik zeg nooit ‘nooit’, wie weet wat de toekomst brengt. Maar ik wil mij in ieder geval het komende jaar helemaal focussen op datgene wat ik het liefste doe; muziek maken. Dat is iets waar ik elke dag met een grote lach voor uit mijn bed kom, zonder eerst in een vliegtuig te hoeven stappen en ver te hoeven reizen.”

Want uiteindelijk is met name het vele vliegen dat hem heeft opgebroken, vertelde de artiest. “Het is echt erg vermoeiend en ik voel me dan vaak alleen. Ik krijg ook steeds sneller heimwee.” Door te stoppen met toeren, hoopt Willem een meer gebalanceerd leven te krijgen.

“Ik heb het idee dat we steeds meer van elkaar verwijderd raken door social media”

Headhunterz ging ook uitgebreid in op de rol van social media, waar hij gaandeweg steeds meer een afkeer van kreeg. “Het kan zoiets moois zijn, maar ik heb het idee dat we erdoor steeds meer van elkaar verwijderd raken. Het lijkt alsof mensen elkaar inspireren op social media maar uiteindelijk zijn ze vooral elkaars lifestyle aan het vergelijken.”

De Q&A was een initiatief van Fontys ACE’s minor Dance Industry. Daarin kunnen hbo-studenten een semester lang alle aspecten achter de schermen van de elektronische muziekbranche ontdekken – lerend door te doen. Check hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Headhunterz

Headerafbeelding: Facebook-pagina Headhunterz. Afbeelding in artikel: Pebbles van Krieken

Reageren